Familier har ikke råd til ferier: Heidi Pedersen holder sommercamp for dem

Heidi Pedersen har valgt at bruge sin sommerferie på at lave en gratis sommercamp for familier, der er økonomisk dårligt stillede.

Ifølge Danmarks Statistik har 12 procent af alle danskere ikke råd til at tage på en uges ferie, og det er de enlige forsørgere, der er dårligst stillet - 30 procent af dem har ikke råd til at holde ferie - hverken i Danmark eller udlandet. Men det gør Heidi Pedersen noget ved.

- Det har altid været min drøm at have et stort børnehjem, men jeg har ikke rigtig mange penge, og så tænkt jeg; hvad kan jeg så gøre? Jeg kan da starte med at give dem en uge, forklarer Heidi Pedersen fra Struer.

Arrangeret med Facebook

Det er tredje gang, at Heidi Pedersen har stablet sommercampen på benene. Det hele er arrangeret igennem hendes Facebook-gruppe Hjælp Danmark.

- Tanken er, at den almene dansker hjælper naboen. Det kan være med mad, julegaver, aflagte gummistøvler eller en sommerferie, siger Heidi Pedersen.

Deltagerne på årets sommercamp har blandet andet fået doneret en tur til McDonalds.
Deltagerne på årets sommercamp har blandet andet fået doneret en tur til McDonalds.
Foto: Privatfoto

Alle oplevelser er doneret til campen

For deltagerne på campen er Heidi Pedersens frivillige arbejde uvurderligt.

- Vi ville ikke have råd til at komme på nogen ferie ellers. Og det betyder især meget for mig, at når min søn kommer i skole, at han så ikke sidder som den eneste, der ingen steder har været, siger Lene Salek, der er mor til Marius.

I år er der 38 deltager på campen. De har blandt andet været i biografen, til bowling, kørt i limousine og været på McDonalds. Alle arrangementerne er blevet doneret til campen, og deltagerne bor gratis på Humlum Camping.

En af dagene på sommercampen var flere af deltagerne til frisør.
En af dagene på sommercampen var flere af deltagerne til frisør.
Foto: Privatfoto
 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Livsstil.