Ægtepar tilbyder gratis ferie til værdigt trængende

Et ægtepar fra Lomborg ved Lemvig er blevet blæst omkuld, efter de på Facebook tilbød gratis ferie til økonomisk trængte. Nu håber de at flere vil træde til.

Gurli Mathiasen og Kurt Anker Jensen havde ikke drømt om, at deres opslag på Facebook ville skabe så stort påstyr. Men allerede dagen efter de annoncerede muligheden for at komme på gratis ferie, havde de fået over 100 henvendelser.

- Jeg synes, det er helt vildt, at det hele er gået så stærkt, siger Gurli Mathiasen.

Ægteparret har besluttet at tilbyde den hytte de har i haven, til enlige forældre der ikke har mulighed for at betale for en ferie. Det vil give børnene en mulighed for, også at have noget at fortælle i skolen efter ferien.

- Jeg har selv prøvet at være enlig mor, og ikke have mulighed for at give mine børn ret meget. Det er bestemt ikke rart, siger Gurli Mathiasen.

3-4 gange så mange ansøgere som pladser

Den store efterspørgsel på den gratis ferie, kommer ikke bag på Dansk Folkehjælp, der hvert år holder sommerlejre for de, der ikke selv har råd.

- Vi får i øjeblikket tre-fire gange så mange ansøgere, som vi har plads til, så det kan vi helt klart genkende, siger generalsekretær Klaus Nørlem.

Hård udvælgelse

Ægteparret har modtaget mere end 200 ansøgninger om den gratis ferie, og har kun plads til to familier. Derfor håber de nu, at andre vil træde til.

- Vi vil jo gerne have flere med, så resten af forældrene også kan give deres børn en oplevelse, siger Gurli Mathiasen.

 

03:22 Luk video