Dødsulykke på Oddesundbroen giver strakspåbud til renoveringsfirma

Arbejdstilsynet har givet Ommen A/S et strakspåbud på grund af dødsulykken på Oddesundbroen. Det kan også få juridiske konsekvenser for firmaet.

Natten til lørdag mistede en 49-årig litauisk mand livet, da han blev kørt ned af et tog på Oddesundbroen, mens han var i gang med at male, som en del af et renoveringsarbejde af broen. 

- Vi har i Arbejdstilsynet besøgt Oddesundsbroen, hvor vi undersøgte ulykken, umiddelbart efter den blev anmeldt til Arbejdstilsynet. På baggrund af vores undersøgelser har vi afgivet et strakspåbud til Ommen A/S om at udfører arbejdet sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, fortæller tilsynschef Anna Trige Lindberg.

Strakspåbuddet betyder, at Ommen A/S skal iværksætte noget med det samme, der sikrer, at arbejdet kan udføres uden fare for arbejderne.

På natten for ulykken var Arbejdstilsynet ude og foretage en ulykkesundersøgelse, men tilsynsmyndigheden har ikke villet oplyse, hvad der kom ud af undersøgelsen udover, at der blevet givet et strakspåbud.

Kan ende med bødestraf

Foruden strakspåbuddet så blev ulykken på Oddesundbroen vurderet til at være en grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven, oplyser Arbejdstilsynet.

Det vil sige, at sagen er sendt til juridisk vurdering, hvor det skal besluttes, om det ender med bødestraf.

Arbejdstilsynet fortæller til TV MIDTVEST, at de behandler sagen så hurtigt som muligt, men at de ikke kan sige, hvornår de forventer en endelig afklaring på sagen.

De oplyser heller ikke, hvor stor en bødestraf, som Ommen A/S risikerer efter ulykken.

På Arbejdstilsynets hjemmeside skriver de, at en virksomhed kan få en grundbøde på mellem 20.000 og 40.000 kroner for materielle overtrædelser, som er overtrædelser, der indebærer en direkte risiko for sikkerhed eller sundhed. 

Arbejdstilsynet skriver også, at grundbøden kan forhøjes, hvis overtrædelsen har medført en ulykke med alvorlig personskade eller døden til følge.

Den administrerende direktør for Ommen A/S, Søren Larsen, siger til TV MIDTVEST, at han ingen kommentar har til sagen.

Påkørt af et tog

Den 49-årige maler fra Litauen blev på tragisk vis påkørt af et tog på Oddesundbroen omkring klokken 00.30 natten til lørdag.

Maleren stod i en lift og var i gang med at male, da et tog kørte ind i liften og slyngede den 49-årige ud af liften.

Den litauiske maler døde på stedet, og samme nat var Arbejdstilsynet tilstede på broen for at undersøge ulykken.

Hverken politiet eller Arbejdstilsynet har udtalt sig om, hvad der gik galt i forbindelse med ulykken.

Oddesundbroen er lukket for almindelig bilkørsel om natten, mens broen bliver renoveret, men toge må stadig passere broen.

Liften, der blev påkørt af toget, var særligt medtaget efter ulykken.
Liften, der blev påkørt af toget, var særligt medtaget efter ulykken.
Niels Bentsen, TV MIDTVEST (foto)

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.