Beslutning om ny skole udskudt

Politikerne i Struer Kommune har ind til nu afvist at bygge en ny skole i Struer, men nu bliver en undersøgelse sat i gang, og dermed bliver beslutningen udskudt.

Efter lange forhandlinger mandag har et flertal i byrådet i Struer Kommune besluttet at udskyde beslutningen om, hvor børnene i Struer midtby i fremtiden skal gå i skole.

Flertallet har ind til nu afvist at bygge en ny skole, men nu bliver der sat en undersøgelse i gang, som skal kigge på fordele og ulemper ved at bygge en ny skole i den østlige del af byen.

- Det er godt for vores skolevæsen, at det er flertallet i byrådet, og det her er én af de knaster, der skal styr på, så der kommer maksimal ro og sikkerhed om beslutningen, siger borgmester Mads Jakobsen.

Østre Skole skal lukke

Østre Skole er i dårlig stand og bliver lukket i 2016, men politikerne kan ikke bestemme sig for, om der i stedet skal bygges en helt ny skole i midtbyen, eller om Gimsing Skole skal renoveres.

- Det bliver på et betydeligt bedre grundlag, at beslutningen skal træffes. Enten bliver der bygget en ny skole, eller også bruger vi Gimsing Skoles rammer. Om det bliver den ene eller anden løsning, så bliver det et fælles samarbejde mellem personale fra de to skoler (Østre og Gimsing red.), siger Mads Jakobsen.

Det var meningen, at byrådet skulle have truffet en beslutning på byrådsmødet den 24. juni, men den beslutning er nu udskudt. I stedet bliver der foretaget en undersøgelse frem mod februar 2015.

Et skridt i den rigtige retning

Overvejelserne om en ny skole har også skabt store protester blandt forældrene. Derfor var der i går aftes indkaldt til debatmøde. Og de glæder sig over, at politikerne nu har skiftet mening.

- Det er et skridt i den rigtige retning. Men vi er oprigtigt bekymrede omkring flere aspekter i det. Dels er vi nervøse for kvaliteten af den undersøgelse, de vil lave. Jeg håber ikke, at de bare har tænkt sig at udskyde beslutningen et halvt år for så at træffe den samme beslutning, siger Lea Ringskou, medlem af Aktionsgruppen for visionær skole i Struer midtby.

Hør her, hvad Lea Ringskou, medlem af Aktionsgruppen for visionær skole i Struer midtby, mener om politikernes beslutning.

01:20 Luk video