Ny julesang fra Struer: 22-årige Kira konkurrerer med klassikere

Kira Goul-Jensen fra Struer har skrevet en ny julesang, og hun har fået hjælp af byens borgere til at indspille den.

Julesange som ’Last Christmas’, ’Jul Det’ Cool’ og ’Driving Home For Christmas’ bliver spillet uden stop over det meste af landet i denne måned. Men i Struer er det en helt anden sang, der er løbet med opmærksomheden i år.

Sangen hedder 'Jul i hele byen', og den er speciel, fordi den både er skrevet og sunget af blot 22-årige Kira Goul-Jensen fra netop Struer.

- Melodien kom bare lige pludselig til mig. Det gjorde teksten også, da jeg forestillede mig julen. Det har været megafedt, at den blev taget så godt imod, fortæller Kira Goul-Jensen.

Sangen handler om jul, men den er ikke skrevet direkte til Struer. Til gengæld var det vigtigt for den 22-årige sangskriver og sangerinde, at folk fra byen skulle være med til at give sangen liv.

Stor oplevelse

Det har de gjort.

For da hun spurgte, om Lydens By – der er et samarbejde mellem tre store foreninger og Struer Kommune – ville være med, var svaret ja.

- Jeg blev virkelig overrasket over, at Lydens By sagde ja og ville arbejde videre med sangen. De synes, det var en rigtig god idé, at vi fik en hel masse lokale kor og lokale blæsere med. Det var ret stort, at mig, som aldrig har skrevet sange før, lige pludselig har en sang, der er ude nu, siger Kira Goul-Jensen.

Både selve indspilningen, optagelsen af musikvideoen og tiden efterfølgende har været fyldt med søde kommentarer og henvendelser fra folk, der har deltaget i en del af processen, for den unge musiker.

Sangen ’Jul i hele byen’ udkom 1. december på YouTube og Spotify. Du kan høre den i videoen herunder.

Mor er med

Kira Goul-Jensen har sunget sangen flere steder, siden den udkom. Lørdag var ingen undtagelse. Her var hun på julemarked på Ausumgaard, hvor publikum tog godt imod Struers nye julesang.

En af dem, der formentlig har hørt sangen rigtig mange gange, og som sad med på Ausumgaard, er Kira Goul-Jensens stolte mor, Lilian.

Hun er med stort set hver gang, Kira Goul-Jensen spiller koncert.

- Jeg er helt vild med den sang. Jeg er stolt over, at hun kunne lave sådan en. Det at vi går og nynner den hele tiden – det man kan ikke lade være. Det er jo en stor egenskab at kunne skrive en sang at man laver en ørehænger, siger Lilian Goul-Jensen.

Kira Goul-Jensen under koncerten på Ausumgaard Julemarked.
Kira Goul-Jensen under koncerten på Ausumgaard Julemarked.
Anni Kirkeby Lauridsen, TV MIDTVEST (foto)

Bliver i Struer

Kira Goul-Jensen bor i Struer, og det kommer ikke til at ændre sig, selvom hun har fået succes med sin julesang.

Hun har sin kæreste, familie og venner i byen, og det sætter hun stor pris på. Og så sætter hun også pris på det, der ligger til grund for, at Struer kaldes for Lydens By.

- Struer er en dejlig by, fordi vi har så meget med lyd at gøre. Vi har Lydens By, B&O og Sound Hub. Vi har en hel masse fællesskaber omkring lyd. Det er bare så fedt at være i, fortæller hun.

Lydens by - Struer - har fået en ny julesang anno 2019. Den hedder 'Jul i hele byen', og kvinden bag sangen er den blot 22-årige Kira Goul-Jensen, I dag gav hun koncert til Ausumgaard Julemarked, hvor sangen selvfølgelig var en del af repertoiret.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Kultur.