Se med 19:30: Nu skal storkeungerne navngives

To er blevet til fem i storkereden ved Bækmarksbro, og du kan være med til at bestemme, hvad storkeungerne skal hedde.

Hvad skal barnet hedde? Det er det helt store spørgsmål, som ofte bliver kastet i hovedet på nybagte forældre, kort efter de har sat et lille nyt liv i verden. 

quoteFor mig personligt betyder navnene ikke så meget, og storkene er nok mere eller mindre ligeglade.

Per Fjeldgren

Det gælder også, selvom man hedder Kjeld og Yvonne og er et storkepar fra Flynder ved Bækmarksbro. Siden parret i starten af juni måned fik tre unger, har spekulationerne været mange omkring, hvad de tre nye familietilføjelser skulle hedde. Nu er ventetiden ved at være forbi, for i aften bliver det afsløret, hvad de tre storkeunger skal hedde.

- Det er noget, der betyder meget for mange. For mig personligt betyder navnene ikke så meget, og storkene er nok mere eller mindre ligeglade, fortæller Per Fjeldgren, der ejer den grund, som storkene bor på.

Fredag kom der svar på de DNA-tests, der skulle opklare kønnene på de tre storkeunger i reden ved Bækmarksbro. Det viste sig at være to hun-storke og én han.

Du kan være med til at bestemme navnene

Per Fjeldgren har valgt, at sønnen Ejgil skal have lov til at vælge navnet til han-storken, men hvad de to hun-storke skal hedde, bliver afgjort ved en afstemning.  Det skyldes den store interesse, der har været for storkereden, siden den blev rejst.

- Der er folkestorm heroppe i øjeblikket. Der har været to busser forbi i dag. I gennemsnit er der som regel omkring 10, der står og kigger, men så længe folk respekterer skiltene, så er alle folk velkomne, fortæller Per Fjeldgren. 

Der er dog ikke helt frit valg på alle hylder, når det kommer til at navngive de to hun-storke. Per Fjeldgren og familien har valgt, at navnet, ligesom forældrenes, skal været inspireret af filmene om Olsen-Banden. De har derfor valgt følgende muligheder: 

Hvad skal de to hun-storke hedde?