Rekord meget vejarbejde giver trafikale problemer: Bilister overholder ikke parkeringsforbud og kører mod ensretning

Vejarbejdet fylder meget i Skive, og det giver trafikale udfordringer. Kommunen opfordrer til at følge skiltning.

Kører du gennem Skive, vil du måske bemærke, at flere veje er helt eller delvist spærrede. Kommunen har nemlig rekord meget vejarbejde for tiden.

Det skyldes blandt andet, at kommunen har fået mange ansøgninger ind fra eksterne virksomheder om vejarbejde for at kunne lægge fibernet eller fjernvarme ind.

- Det er mange små projekter rundt i hele kommunen, primært i byområdet, for tiden. Når de graver fiberstik ind, så tager det typisk et par dage, mens det kan tage en lille uge at grave fjernvarme ind, siger Mona Vilsgaard Madsen, Teknisk designer i Vejmyndighed og Drift i Skive Kommune.

Når nye kunder enten skal have lavet fibernet eller have lagt fjernvarme ind, så er det nemlig op til udbyderne selv at stå for vejarbejdet. 

- De har søgt gravetilladelser, og når de melder, at de er færdige, så laver vi kontrol på, om de har lagt fortorvsfliser og asfalt korrekt, så vi sikrer, at alt er i orden, siger Mona Vilsgaard Madsen.

Kommunen har lige nu godkendt rekordmange ansøgninger om vejarbejde. I løbet af årets første 4 måneder har Vejmyndighed & Drift modtaget 460 ansøgninger mod 341 i samme periode sidste år. I 2019 lå antallet på 392 for samme periode.

quoteNår folk ikke respekterer skiltningen, så kan biler og busser ikke komme igennem. Vi har gader, vi har lavet ensrettet, og det har folk også svært ved at respektere.

Mona Vilsgaard Madsen, Teknisk designer i Vejmyndighed og Drift i Skive Kommune

Desuden er kommunen i samarbejde med Skive Vand i gang med en renovering af Resenvej. Strækningen løber fra krydset Resenvej/Havnevej/Jyllandsgade ud til rundkørslen ved Nørre Boulevard. 

Samtidigt med renoveringen udfører Skive Vand kloakseparering på strækningen og på en del af sidevejene til Resenvej.

- Det vigtigste her er at få lavet god skiltning og gode omkørsler, så trafikken stadig kan glide, siger Mona Vilsgaard Madsen.

Arbejdet betyder blandt andet, at der flere steder er lavet omkørsler med ensretning og parkeringsforbud, så både personbiler og bybusser fortsat kan køre gennem byen. Men det er ikke helt uden udfordringer:

- Det er ikke alle, der overholder det parkeringsforbud. Når folk ikke respekterer skiltningen, så kan biler og busser ikke komme igennem. Vi har gader, vi har lavet ensrettet, og det har folk også svært ved at respektere, siger hun.

Kører man mod en ensretning kan det koste et klip i kørekortet. 

Der arbejdes i øjeblikket på strækningen fra Rosing Hansens Vej til Aage Nielsens Vej.  I den forbindelse er der omkørsel ad Rosing Hansens Vej – Porshøjvej/Kielgastvej – Aage Nielsens Vej.
Der arbejdes i øjeblikket på strækningen fra Rosing Hansens Vej til Aage Nielsens Vej. I den forbindelse er der omkørsel ad Rosing Hansens Vej – Porshøjvej/Kielgastvej – Aage Nielsens Vej.
Foto: Skive Kommune