Obama er på vej: Skive er gået amerikaner-amok

Skive Handel har pyntet gågaden med amerikanske flag for at sætte byen i den rette stemning, inden Barack Obamas besøg på søndag.

Obamas besøg i Skive bliver i den grad markeret.

Hvis du går igennem gågaden i Skive og pludselig føler, at du er ankommet til en 4th of july-parade for at fejre USAs uafhængighedsdag, så kan vi godt forstå dig.

Det bugner nemlig med amerikanske flag på gaden og i butikkerne. 

Den tidligere præsident i USA Barack Obama besøger Skive på søndag, og derfor er Skive Handel gået amerikaner-amok.

- Kort efter nyheden om Obamas besøg kom, begyndte vi at forberede os. Vi har købt flag, som alle butikkerne kan hænge op. Vi har købt bannere, hvor der står ”Yes we can! We welcome Obama”, fortæller Julie Lysdal Markussen, der er udviklings- og detailchef i Skive Handel.

Sidst på ugen kommer der også aktivitet i midtbyen for at markere Obamas besøg.

- På lørdag kommer der en masse amerikanerbiler og -motorcykler. Der vil også være madboder med amerikansk mad. Fredag har Bryggeriet og Din Tøjmand arrangeret koncert med Jacob Decco, så der kommer gang i gaden, siger Julie Lysdal Markussen.

american days
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

- Alt det amerikanske er fundet frem

Butikkerne er også hoppet med på vognen, hvor de amerikanske varer i denne uge får mere hyldeplads og er på tilbud.

Det gælder blandt andet Søgaards Vinhus, hvor Lei-Lani Louise Husted er medindehaver.

- Alt det amerikanske er fundet frem på hylderne. I kan bare komme an, siger hun med et bredt grin og fortsætter.

- Der er pyntet op i byen, og kunderne snakker om det, når de kommer ind i butikken. Der er amerikanske flag og balloner. Vi prøver at gøre noget for at fejre det, så vi har fundet lidt amerikansk vin og rom fra USA frem. Der skal ske lidt andet.

Lei-Lani Louise Husted foran sin stærkt amerikaniserede vinforretning.
Lei-Lani Louise Husted foran sin stærkt amerikaniserede vinforretning.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

Det kan ikke helt mærkes på kassebeholdningen endnu, at der er "American Days" i Skive, men medindehaveren regner med, at det giver lidt ekstra de kommende dage.

- Når der sker noget i kulturen, så giver det noget til handelen. Og omvendt, så det, synes jeg bare, er rigtig godt. Det er vi glade for, fortæller Lei-Lani Louise Husted.

Barack Obama ankommer til KulturCenter Skive på søndag, hvor arrangementet 'A Conversation with President Barack Obama' begynder kl. 15.30.