Nu får bagmændene dommen: Porsche-banden får lange fængselsstraffe

De fire hovedmænd i sagen om Porsche-banden fra Skive skal sammenlagt 32 års fængsel for omfattende narkohandel, vold og trusler.

De fire tiltalte bagmænd i sagen om Porsche-banden fik fredag lange fængselsstraffe ved retten i Viborg. Sammen er de dømt for at stå bag omfattende handel med kokain og hash i Skive og omegn.

Dommene fordeler sig således:

  • Ibraim El-Zeibak får otte års fængsel.
  • Jihad Ismaiel får syv år og to måneders fængsel samt udvises af Danmark.  
  • Mohammad Jawdat Ismaiel får otte års fængsel og udvises af Danmark.
  • Danyal Maarouf får ni års fængsel. 

De fire dømte mænd er i alderen mellem 21 til 29 år og kommer alle fra familier med mellemøstlig baggrund.  

Desuden har retten konfiskeret en række genstande og store kontantbeløb fra de fire bagmænd. Ibrahim El-Zeibak får konfiskeret 776.000 kroner,  to halsknive, en seddeltæller, narkoregnskaber og et rolex-ur af mærket Oyster Perpetual. Jihad Ismaiel får konfiskeret 320.00 kroner i kontanter, 137 gram hash og 46 ampuller med testosteron. 

Retten konfiskerede 576.000 kroner i kontanter, omkring et gram hash, narkoregnskaber og et rolex-ur af mærket Oyster Perpetual fra Mohammed Jawdat Ismaiel. Danyal Marrouf får med dommen konfiskeret 320.000 kroner i kontanter og en peberspray, ansigtsmasker, en kokain-tester og fem gram kokain. 

I sin redegørelse for dommen sagde dommer Anne-Vibeke Dolleris, at domsmandsretten altså både de juridiske dommere og lægdommerne var enige om dommen. 

Dommeren forklarede, at vidneudsagn fra de 'små fisk' i sagen havde været overbevisende i deres forklaringer om, hvordan de solgte stoffer for bagmændene, og hvordan netværket betjente et stort antal kunder med ulovlige stoffer. 

Retten slog fast, at salgstelefonen, var en decideret kokain-telefon, hvor kunder kunne ringe og bestille det ulovlige stof. Retten lagde ifølge dommeren også vægt på, at de fire dømte havde en økonomi, der ikke hang sammen, men kunne forklares med salget af ulovlige stoffer. 

Retten fandt, at de dømte har stået bag ikke under 3,2 kilo kokain og 200 kilo hash, forklarede Anne-Vibeke Dolleris.  

Dom via video

Ingen af de fire var fredag mødt op i byretten i Viborg. De sad med deres forsvarere i deres respektive arresthuse og fulgte oplæsningen af dommen via en videoforbindelse. 

Inden dommen kunne afsiges, måtte der arbejdes lidt med teknikken. Videolink-systemet var ikke oppe at køre, da dommen egentlig skulle være af sagt klokken 09.

De tiltalte var tydeligt glade for at se hinanden igen inden dommen, da der så småt kom hul i forbindelsen mellem nogle af de tiltale. 

- Held og lykke min bror, sagde en til en anden over videoforbindelsen. 

- Smil til verden, og den smiler til dig, sagde han og fulgte op med et stort grin, der kunne høres af de fremmødte i retten. 

Omfattende sag

Sagen om Porsche-bandens bagmænd begyndte i retten den 30. oktober sidste år. Den omfattende sag, der fysisk fylder mere end 12.000 sider, har i alt 20 anklagepunkter. 

De fire mænd var blandt andet tiltalt for grov vold, hæleri, røveriforsøg og besiddelse og overdragelse af 4,2 kilo kokain og 227,6 kilo hash.

De fire har siddet varetægtsfængslet siden november 2019. Efter måneder med overvågning og telefonaflytning slog politiet til 5. november 2019 og anholdte de fire hovedmænd og tre andre mænd i Skive for omfattende narkosalg.

De tyve anklagepunkter er begået mellem september 2017 og frem til begyndelsen af 2020.

Se her et indslag fra sagens begyndelse ved retten fra oktober sidste år.

'Små fisk' har allerede fået dom

Tre af grupperingens medlemmer i alderen 22-25 år blev dømt i en tilståelsessag ved Retten i Viborg 5. maj sidste år. 

De blev under retssagen kaldt 'de små fisk' og fik mellem halvandet og tre års fængsel for over 1250 handler med kokain.

I oktober faldt den sidste dom mod de syv, der har været tiltalt for – via en salgstelefon – at have solgt kokain i Skive-området. De syv mænd, i alderen 21 til 38 år, har fået mellem 5 måneder og tre år og tre måneders fængsel for salg af i alt 1844,5 gram kokain.

Sagen om porchebanden førte også til sigtelsen af 29 soldater fra Skive Kaserne for at have købt kokain af Porschebanden i den store narkosag.
Sådan så det ud, da politiet sigtede porsche-bandens kunder: Efter sidste uges omfattende aktion mod Porsche-banden i Skive er turen nu kommet til køberne af kokainen.Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.