Nu er spøgelsesskib fjernet: - En helt usædvanlig sag

Skibet Julie er nu fjernet fra Skive Fjord efter at have drevet rundt i flere måneder.

Historien om spøgelsesskibet i Skive Fjord er efterhånden lang, men nu er der endelig blev sat et punktum i sagen.

Fredag kunne en særdeles glad Teknik- og Miljøudvalgsformand fra Skive Kommune nemlig se skibet Julie, som har ligget ulovligt til i fjorden i månedsvis, lægge til hos Park og Vej i Skive.

- Det er en helt usædvanlig sag. Jeg har været med i politik i mange år, og jeg har aldrig været ude for noget lignende, siger Jens Peder Hedevang.

- Jeg synes, det var ved at udvikle sig til lidt af en farce, lyder det.

En langstrakt sag

Sagen begyndte tilbage i september, da skibet dengang havde ligget for anker på det samme sted i mere end de tilladte tre måneder.

Derfor skulle det fjernes, men de eneste, som kendte ejerne var Fur Havn, og de ville ikke give navnet videre. Ejeren meldte sig dog selv på banen og flyttede skibet til et nyt sted i fjorden.

Nu har skibssagaen så fået en afslutning, efter Skive Kommune gik ind i sagen, da skibet gik på grund nær Resenlund for omkring to uger siden.

- Man kan jo altid diskutere, om det her kommer kommunen ved, men for samfundet og miljøets skyld synes jeg, vi var nødt til at gøre noget, siger teknik- og miljøudvalgsformanden.

Selvom skibet Julie ikke skal sejle mere, så er dets levetid ikke helt forbi. Den lokale ungdomsskole kommer til at overtage skibet til kreativt brug.  

Historien om spøgelsesskibet, som længe har drevet rundt i Skive Fjord, har langt om længe fået sin slutning.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.