Landsretten idømmer 29-årig otte års fængsel for årelang mishandling og indespærring af ung kvinde

I dag er der i Vestre Landsret faldet dom i en omfangsrig sag om blandt andet mishandling af en 24-årig kvinde. Retten i Viborg har tidligere dømt gerningsmanden til forvaring.

Vestre Landsret nedsatte i dag straffen til Martin Lønborg Nielsen, der over flere år har mishandlet en ung kvinde. Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

I halvandet år blev en ung kvinde holdt fanget i en lejlighed i Højslev øst for Skive, hvor hun levede under kummerlige forhold, mens hun blev udsat for en lang række ydmygelser og overgreb.

Læs også 28-årig idømt forvaring for årelang mishandling og indespærring af ung kvinde

Vestre Landsret har fredag middag idømt hovedgerningsmanden, Martin Lønborg Nielsen, otte års fængsel for mishandlingen af den unge kvinde. Han er samtidig også dømt for at have udsat en anden tidligere samlever for lignende ydmygelser.

I februar blev han idømt forvaring ved Retten i Viborg, og anklagemyndigheden gik efter en stadfæstelse af den dom.

- Vi synes, han skulle idømmes forvaring, fordi det blandt andet var retspsykiatrien og Retslægerådets vurdering, at tiltalte var så farlig, at det kunne være påkrævet. Derudover er der tale om en særdeles grov sag med flere alvorlige og grove forhold, som er begået over en længere årrække, siger anklager ved Statsadvokaten i Viborg Jeanni Andreeva.

Landsretten valgte dog at nedsætte Martin Lønborg Nielsens straf, og det skete ifølge anklageren på baggrund af en juridisk vurdering.

Læs også Christina var udsat for mishandling i halvandet år: - Jeg står frem, fordi det ikke må ske for andre

- Der er nogle betingelser for at kunne idømme forvaring, og hovedårsagen til, at han ikke i landsretten blev idømt forvaring, er efter min opfattelse, at han ikke er tidligere straffet, siger anklager Jeanni Andreeva.

Udover fængselsstraffen skal offeret Christina Egebjerg Jensen have 150.000 kroner i erstatning, mens det andet offer skal have 80.000 kroner.

SAGEN KORT

  • Fem personer blev i februar dømt i sagen. Den ene - den 28-årige Martin Lønborg Nielsen - har haft et forhold til kvinden. Også tre andre mænd mellem 23 år og 28 år var tiltalt samt en 19-årig kvinde.
  • Overgrebene er ifølge anklageskriftet sket i perioden juni 2017 til marts 2019.
  • Hovedgerningsmanden har ifølge tiltalen dagligt slået kvinden, truet hende på livet med et luftgevær og nægtet hende adgang til mad og drikke.
  • De dømte menes at have opildnet offerets og den hovedmistænktes hund til at angribe kvinden. Derudover er kvinden gentagende gange blevet trukket rundt i hundesnor.
  • Ifølge tiltalen har kvinden i perioden skulle sove på gulvet uden dyne. Hun har heller ikke haft adgang til toilettet, og har været tvunget til at benytte haven.
  • Martin Lønborg Nielsen menes at have nægtet kvinden at se sin familie, samt at have nedlagt hendes mobilnummer og Facebook-konto.
  • Han menes også at have truet kvinden til at overføre ham sin indkomst. På den måde skal han have frarøvet kvinden 166.400 kroner. 
Se mere