28-årig idømt forvaring for årelang mishandling og indespærring af ung kvinde

Der er netop faldet dom i en omfangsrig sag om mishandling af en 24-årig kvinde. Fem personer er blevet dømt i sagen - herunder kvindens tidligere samlever, der er idømt forvaring.

I halvandet år blev en 24-årig kvinde holdt fanget i en lejlighed i Højslev øst for Skive, hvor hun blev udsat for en lang række ydmygelser og overgreb, mens hun levede under kummerlige forhold.

Forvaring

I dag er der faldet dom i sagen i Retten i Viborg, hvor i alt fem personer stod anklaget. Heriblandt hovedgerningsmanden, Martin Lønborg Nielsen, der er kvindens tidligere partner. 

Han er blevet idømt forvaring for blandt andet dagligt at have slået kvinden, truet hende på livet med et luftgevær og nægtet hende adgang til mad og drikke.

Han er samtidig også dømt for at have udsat en anden tidligere samlever, en nu 25-årig kvinde, for lignende ydmygelser.

Flere dømte

Dommerne har i sagen særligt lagt vægt på ofres og vidners forklaringer. 

Udover Martin Lønborg Nielsen, er fire andre dømt i sagen.

Retten vurderer, at en Keld Nielsen har haft en meget aktiv rolle i frihedsberøvelsen og volden, og han er derfor idømt to års ubetinget fængsel. Herudover skal en 19-årig kvinde i psykiatrisk behandling i maksimum et år. De resterende to dømte er kendt skyldige, men får først deres straf, når de er blevet mentalundersøgt.

Martin Lønborg Nielsen har taget sig betænkningstid til at beslutte, om han vil anke dommen. Både Keld Nielsen og kvinden modtager deres domme. 

Sagen kort

Offeret står frem

Den 24-årige Christina Jensen er offeret i sagen, og hun har tidligere stået frem til TV MIDTVEST og fortalt om sit livs mareridt, der endte, da politiet, efter et tip fra stedfaren til en af de nu dømte, troppede på på adressen den 17. marts sidste år. Her blev hun fundet underernæret og med 34 læsioner på kroppen.

- Det var frygteligt. Jeg græd hele tiden. Og det gjorde ondt. Jeg var så langt nede, at hvis politiet ikke havde hentet mig den dag, så havde jeg taget hundesnoren og hængt mig ude i haven, fortalte hun. 

Du kan læse hele interviewet med hende her

Christina Jensen blev frihedsberøvet, ydmyget og mishandlet igennem halvandet år. 
Christina Jensen blev frihedsberøvet, ydmyget og mishandlet igennem halvandet år. 
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.