Efter syv års ventetid blev sundhedsparken i Skive indviet

Sundhedsparken 'Pusterummet' blev onsdagindviet i Skive. Det skal fungere som et fristed for sundhedshusenes patienter og beboere.

En ny sundhedspark ved Skive Sundhedshus blev onsdag eftermiddag officielt indviet.

Den 18.000 kvadratmeter store park skal fungere som et pusterum for hospitalets patienter og andre, der har lyst til at komme forbi. Netop af den grund er parken blev døbt 'Pusterummet'. 

Sundhedsparken har været flere år undervejs, men nu er alting endelig klar - til stor glæde for folkene bag parken.

- Det er jo fantastisk, at det, vi drømte om, blev til virkelighed. Vi har været ved at give op mange gange, så det, at vi har en park i dag, er fantastisk, siger Birte Markfoged, der er chef for Hospice Limfjord i Skive og initiativtager til Pusterummet.

Processen omkring sundhedsparkens tilblivelse har været længe undervejs. 

- Vi startede for omkring syv år siden, hvor vi kiggede på den park, vi havde, som så meget trist og kedelig ud. Så vi drømte om at lave en park, som alle sundhedsinstitutionerne kunne benytte til de formål, de har til daglig. Sidenhen skulle der rejses penge, og så der også selve byggeprocessen selvfølgelig, fortæller Birte Markfoged.

En velbesøgt invielse

Sundhedsparkens officielle åbning løb af stablen med taler, balloner, god stemning og ikke mindst behørig coronaafstand. Søren Vester styrede slagets gang som konferencier, og dagen bød på taler fra blandt andet borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) og Regionsrådsformand Anders Kühnau (A). 

- Det gik fantastisk. Vi har haft styr på alle reglerne, så vi var bare glade for at folk ville komme, selvom det regnede tidligere, fortæller chefen for Hospice Limfjord.

Onsdag eftermiddag kom den blå himmel frem, mens der der taler og musikalske indslag på scenen.
Onsdag eftermiddag kom den blå himmel frem, mens der der taler og musikalske indslag på scenen.
Foto: Kasper Hovmand, TV MIDTVEST

Sundhedsparken kostede godt og vel 12 millioner kroner, som Region Midtjylland, Skive Kommune, Spar Vest Fonden, Spar Nord Fonden og Spar Midt Fonden bidrog til at betale. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sundhed.