Efter evakuering: Paludan vil igen demonstrere i Skive

Partistifteren Rasmus Paludan fra Stram Kurs demonstrerer igen fredag i Skive.

Det gik voldsomt for sig, da Rasmus Paludan og partiet Stram Kurs søndag demonstrerede i Skive. Paludan selv måtte evakueres af politiet, fordi en aggressiv moddemonstration stormede mod dem indvandrekritiske partistifter.

quoteJeg begik den fejl i søndags, at jeg lod mig evakuere

Rasmus Paludan, partistifter, Stram Kurs

Oplevelsen har ikke fået Rasmus Paludan til at droppe flere demonstrationer i Skive. Tværtimod.

Han meddeler, at han vil demonstrere foran Det Islamiske Hus på H. C. Ørstedsvej i byen på fredag i tidsrummet 17 til 21.

- Jeg begik den fejl i søndags, at jeg lod mig evakuere, da en masse kriminelle samfundstabere, herunder medlemmer af Porschebanden, stormede imod mig. Den fejl begår jeg ikke igen, siger Rasmus Paludan til Skive Folkeblad.

Politiet bekræfter demonstrationen

Rasmus Paludan og Stram Kurs har anmeldt den kommende demonstration på fredag til Midt- og Vestjyllands Politi. Det bekræfter operationsleder Henrik Glintborg.

- Det kan vi godt bekræfte, at vi har hørt. Han ønsker at foretage demonstrationen. Vi kommer til at agere i den her situation, men det er stadig i planlægningsprocessen, så jeg har ikke yderligere kommentarer, siger han.

Ifølge operationslederen planlægger Paludan og Stram Kurs også en demonstration i Viborg på lørdag.

HVEM ER RASMUS PALUDAN?

Brænder Koranen

Ved flere af Rasmus Paludans demonstrationer er Koranen blevet brændt af. Det skete ved den første demonstration i Skive, og det kommer også til at ske fredag, melder han.

Partistifteren er for nylig blevet idømt 14 dages betinget fængsel for racisme.

”Han får det dårlige frem i folk”

Flere gange har Rasmus Paludan og Stram Kurs demonstreret offentlige steder.

En af de gange var i Ikast den 22. september, hvor Paludans holdninger blev mødt med skepsis.

- Han får det dårlige frem i folk. Han får dem til at blive aggressive og virke meget truende overfor ham, sagde Anton Wiinholt, som går i 10. klasse, til TV MIDTVEST.

SE OGSÅ: Indslag fra 22. september, hvor flere hundrede unge mennesker var samlet i Ikast for at se og høre partilederen Rasmus Paludan fra det indvandrerkritiske parti Stram Kurs.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.