Christopher skal interviewe Obama: Ville nå at læse alle hans bøger

Dansk-amerikanske Christopher Sorensen er blevet udvalgt til at interviewe Barack Obama i Skive søndag. Og han har læst grundigt på lektien forud for mødet med sin tidligere præsident.

Christopher Sorensen
Foto: Privatfoto

For godt en uge siden gik amerikanskfødte Christopher Sorensen i gang med lidt af en opgave. Han satte sig nemlig for at læse alle Obamas bøger.

- Det er lidt ligesom at lave lektier forud for en eksamen, siger han.

Over weekenden er han også slået over i kun at tale engelsk for at komme i topform. Og det er der en særlig grund til. 

For når Obama søndag eftermiddag gæster KulturCenter Skive, er det Christopher Sorensen, der er direktør for GreenLab Skive, som skal moderere samtalen.

- Jeg er meget beæret. Det er selvfølgelig et privilegium, at jeg kan få lov at sidde over for ham og have den samtale. Hvis jeg skulle vælge en levende præsident fra min tid, som jeg gerne vil snakke med, er det ham, siger han.

Spørgsmålene kommer hovedsageligt til at tage udgangspunkt i tre emner: Grøn omstilling set med globade øjne, lederskab og iværksætteri. Og netop den grønne omstilling har direktøren beskæftiget sig med i 15 år.

Christopher Sorensen har også fået fortalt, at netop hans erhvervserfaring og amerikanske profil har været medvirkende til, at han blev valgt som interviewer.

- Jeg synes også, jeg passer godt til opgaven. Men at blive udvalgt blandt så mange mulige er jeg alligevel benovet over, siger han.

Obama
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Obama er noget særligt

Selvom direktøren qua sit arbejdsliv har mødt flere store personligheder og ministre, er Obama en særlig person for ham - blandt andet på grund af sit fokus på klima og samfundsudvikling. 

Christopher Sorensen synes også, at Barack Obama adskiller sig fra andre amerikanske præsidenter, fordi han har et mere globalt udsyn. Og her kan direktøren trække paralleller til sit eget liv. 

- Jeg har også har haft en global rejse lidt ligesom Obama, så jeg synes, det er fint, at vi kan mødes her i Skive og sammenligne erfaringer og synspunkter, siger han.

Selvom moderatoren er yderst velforberedt, og sommerfuglene ikke har taget over i maven endnu, kan han alligevel godt mærke, at det særlige møde kommer tæt på.

- Jeg tror, man får den der naturlige nervøsitet ligesom at komme ind til en stor fodboldkamp, hvor man afventer, at spillet skal gå i gang. Men det er en god slags nervøsitet, for jeg tror, den går væk, når vi kommer i gang, siger han.

Og så har moderatoren et håb og en særlig ambition for samtalen med den 60-årige ekspræsident.

- Jeg er mest spændt på, om jeg kan få noget spontanitet fra ham, fordi han er så rutineret og nok har hørt de fleste spørgsmål før, siger han.

Den klimainteresserede direktør glæder sig til at sætte Skive og Jylland på verdenskortet med besøget, og han håber, det kan være et springbræt til at skabe et internationalt fyrtårn på egnen.