Advokat yder gratis hjælp til minkavlere: - Man har krav på at blive behandlet ordentligt

Mange minkavlere står i øjeblikket foran en uoverskuelig opgave med at få deres farme værdisat, så de kan få den rette erstatning. Det vil advokat Anette Kusk nu hjælpe dem med - ganske gratis.

Anette Kusk er erfaren advokat og partner i Dahl Advokatfirma. Hun har taget turen fra Aarhus til Grættrup nord for Skive for at besøge en minkfarm.

Hun vil nemlig gerne hjælpe de trængte minkavlere, og derfor vil hun blive klogere på den komplekse situation, minkavlerne står i.

- Vi kan hjælpe dem med at få en ordentlig behandling og få opgjort de erstatningskrav, de har, sådan at de får den erstatning, de skal have for det tab, de har lidt, siger Annette Kusk.

quoteSelvfølgelig lever vi også af at have sager, men det her gør vi faktisk, fordi vi gerne vil hjælpe.

Anette Kusk, Dahl Advokatfirma

Anette Kusk har aldrig besøgt en minkfarm før, men det har været nødvendigt for hende at blive klogere på den ekspropriation, minkavlerne sandsynligvis står over for. Hun tilbyder nemlig sin hjælp til avlerne – helt gratis.

- Jeg blev indigneret over den her behandling. Uanset hvad man måtte mene om minkavl, så har man krav på at blive behandlet ordentligt, siger Anette Kusk.

Forskellige farme har forskellige værdier

Farmens ejer er far til en af Anette Kusks ansatte. Han er glad for at få nogle professionelle øjne på sagen.

- Jeg synes, det er super, at der er nogen, der går ind, så vi ved, hvem vi kan rykke i, når det kommer dertil. Det er klart, at mange af os skal have hjælp til det her, siger Peter Olsen, som har haft minkfarmen siden 1983.

For det er ikke nogen enkel opgave, når erstatningskravet skal gøres op. Peter Olsen fortæller, at han for eksempel har nogle ret nye haller og et pelseri, han har lagt mange penge i.

Omvendt er der andre avlere, der har haller af ældre dato, og det samme kan gøre sig gældende for blandt andet fodermaskiner, strømaskiner og halmopsamlere.

- Jeg vil gerne have strikket en erstatning rigtigt sammen. Både skattemæssigt men også sikre, at de værdier, vi har, bliver værdisat rigtigt. Det er i hvert fald meget vigtigt for mig, og det er en opgave, jeg nok ikke selv kan klare uden bistand fra en advokat, siger Peter Olsen.

Det er netop den slags vurderinger, som advokatfirmaet Dahl nu sætter mandetimer af til at hjælpe med.

- Fordi vi gerne vil

Trine Trærup Roungkvist er advokatfuldmægtig i firmaet og datter til Peter Olsen. Hun vil gerne bruge sin position til at give noget tilbage - både for at hjælpe sin far, men også resten af branchen.

- Det er da ikke sjovt at se sin families virksomhed lukke fra den ene dag til den anden. Så jeg håber da, at vi kan gøre en eller anden forskel, siger Trine Trærup Roungkvist.

Hendes families historie faldt Anette Kusk for brystet, som hurtigt kom frem til, at det var et projekt, hun gerne ville bruge kræfter på. Og det handler ikke bare om at få kunder i butikken, fortæller hun.

- Selvfølgelig lever vi også af at have sager, men det her gør vi faktisk, fordi vi gerne vil hjælpe.

Et af landets største advokatfirmaer har lavet en online portal, hvor de tilbyder hjælp til trængte minkavlere.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.