Døde corona-mink i massegrave presser sig op til overfladen

Naturligt udviklede gasser får de aflivede mink i minkgraven ved Holstebro til at svulme op og trænge op igennem jordoverfladen.

Selv om myndighederne har lagt en hel meter jysk muld ovenpå de døde mink i minkgraven ved Nr. Felding uden for Holstebro, presser naturlige gasser nu flere af de døde mink op til overfladen, skriver dr.dk.

Overfor DR bekræfter Rigspolitiet, der leder Den Nationale Operative Stab, at den meter jord, der er lagt ovenpå de døde mink ikke ser ud til at være nok, til at holde minkene under jorden. 

- I forbindelse med forrådnelsen kan der dannes nogle gasser, som gør, at det hele udvider sig lidt, og så får de på den måde i værste fald presset sig op af jorden, siger Thomas Kristensen, pressechef i Rigspolitiet.

Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST


Ifølge DR skete det så sent som natten til mandag, at et antal af de døde mink blev presset op igennem jorden og op til overfladen. Men det er ikke første gang, det er sket. 

Problemet er ifølge Thomas Kristensen, at jorden i Vestjylland er sandet og dermed heller ikke ideel til at holde de døde mink nede. 

- Én meter jord er ikke bare én meter jord. Det kommer an på, hvad den er lavet af. Så det er derfor, vi har set det ske, siger Thomas Kristensen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Miljø.