500 bigballer i brand ved Vroue

I nat gik 500 bigballer op i lys lue ved en landejendom syd for Skive.

Det var noget af et syn, der mødte Midtjysk Brand og Redning, da de natten til søndag rykkede ud til en landejendom ved Vroue.

- Da vi kommer herud omkring kl. kvart over fire, er der ild i to stakke halm med cirka 500 minibigballer. Det brænder fra den ene ende til den anden, og så der er ild i noget læhegn, forklarer indsatsleder Vagn Erik Jensen.

Bigballerne ligger knap 50 meter fra ejendommen, men der har hverken været fare for mennesker eller dyr.

- Det brænder endnu, men det er under kontrol. Vi lader halmen brænde ud af sig selv, og så står vi klar til at sikre, at ilden breder sig.

Sådan fortæller indsatslederen, der lader et par brandvagter blive ved ejendommen, indtil bigballerne er helt udbrændt.

Skal undersøge årsagen
Vagn Erik Jensen kan ikke udtale sig om, hvad der er skyld i branden. Han studser dog over forløbet.

- Det, der undrer mig mest, er, at det brænder i hele stakken på én gang. Hvis det var tændt et sted, ville det jo sprede sig løbende, men da vi kommer herud, brænder det hele, lyder det.

TV MIDTVEST har også talt med vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands politi, der ligeledes undrer sig over forholdene på stedet:

- Der er jo ingen strøm i nærheden, så det undrer os selvfølgelig, at sådan noget kan antænde. Derfor laver vi en brandundersøgelse for at finde ud af, hvad er kan være årsag, forklarer Ole Vanghøj.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.