KIF Kolding vinder choksejr over BSH

Kolding vandt for første gang i 2020 og slog et hul ned til nedrykningspladsen i herrernes håndboldliga.

Koldingenserne vandt med 31-26 i Jysk Arena i Silkeborg og kunne dermed juble over en sejr for første gang siden 21. december (arkivfoto)

Med en højst overraskende udesejr over Bjerringbro-Silkeborg (BSH) lægger KIF Kolding afstand til den direkte nedrykningsplads i Primo Tours Ligaen.

Koldingenserne vandt med 31-26 i Jysk Arena i Silkeborg og kunne dermed juble over en sejr for første gang siden 21. december.

Dermed har Kolding slået et hul på fire point ned til bundproppen Nordsjælland, mens BSH med det uventede nederlag forsømte at hale ind på TTH Holstebro, der befinder sig på ligaens tredjeplads.

Det var holdets tredje nederlag i de seneste fire kampe, og den var gal med Peter Bredsdorff-Larsens mænd fra start.

Gæsterne bragte sig foran 4-1 og 7-2, inden de kunne gå til pause med en komfortabelt føring på 15-10.

Heller ikke efter pausen formåede BSH for alvor at gøre kampen spændende. Tværtimod måtte holdet 20 minutter før tid se Koldings føring vokse til otte mål, da Alexander Morsten gjorde det til 22-14.

At hjemmeholdet halede lidt ind i slutfasen, har næppe fået nervøsiteten til at brede sig hos de pointhungrende Kolding-spillere. På intet tidspunkt var deres forspring nemlig mindre end fire mål.

Spilfordeleren Chris Jørgensen bidrog med syv mål for koldingenserne, der med sine 13 point rykker op på 12.-pladsen foran Lemvig.