600 bilister kan se frem til falske parkeringsafgifter i julen

En kommune uddeler falske p-afgifter i den gode sags tjeneste.

Mange frygter at finde et lille stykke dyrt papir i forruden af bilen, og det er netop den frygt, som man i Silkeborg nu forsøger at udnytte til noget positivt.

Her vil kommunen uddele i alt 600 ”parkeringsbøder”, men hvis man får en af dem, så kan man tage det roligt. Det er ikke en bøde, der skal betales. Det er i stedet en opfordring til bilisterne.

- De skal lade være med at køre spritkørsel, fortæller kampagneleder hos Vej & Trafik ved Silkeborg Kommune, Gitte Merstrand.

quoteHvis du bliver taget med en promille på 0,51, så skal du på et kursus, og det kursus alene koster 3200 kroner at komme på

Gitte Merstrand, kampagneleder hos Vej & Trafik ved Silkeborg Kommune

Fakta om sprit

På papiret bag vinduesviskeren kan man læse om, hvad det koster, hvis man kører spirituskørsel.

- Hvis du bliver taget med en promille på 0,51, så skal du på et kursus, og det kursus alene koster 3200 kroner at komme på. Så det er dyrt, forklarer Gitte Merstrand om idéen bag parkeringsafgifterne.

Udover den falske afgift, så er der også en folder til bilisterne. Den fortæller om forskellige myter om alkohol og giver gode råd til, hvordan man kan stoppe en spiritusbilist.

Gitte Merstrand har i dag delt parkeringsafgifter ud i Silkeborg.
Gitte Merstrand har i dag delt parkeringsafgifter ud i Silkeborg.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

For mange ulykker

I Silkeborg Kommune blev syv personer i 2017 dræbt i trafikken. I fire af ulykkerne var der en spirituspåvirket bilist involveret.

- Det vigtigste er, at vi får stoppet nogle af de her spirituskørsler i Silkeborg Kommune, hvor uheldsstatikken er rigtig dårlig, siger Gitte Merstrand.

Det er de enige i hos Midt- og Vestjyllands Politi. De bakker op om kampagnen.

- Det er ikke bare endnu et skilt derude eller endnu en folder, der ligger et sted. Her er vi ret sikre på, at man får dem set, så det er godt udformet, siger sektionsleder i Operativ Færdsel, Jesper Brøndum.

 

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Trafik.