Nyt liv i Schuberts Mindes lokaler: Fjordhusene vil starte forfra

Schuberts Minde lukkede for snart otte måneder siden, og onsdag var der åbent hus på den nye institution, der vil være Danmarks bedste af sin slags.

2:20
Fjordhusene er navnet på en ny institution, der skal ligger i Schuberts Mindes gamle lokaler. Både ledelsen og personalet er skiftet ud, og i dag var der åbent hus.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Fjordhusene er navnet på den samlede institution, der nu åbner fem tilbud i de bygninger, der engang husede det massivt kritiserede Schuberts Minde i Ringkøbing. Og onsdag var der åbent hus.

- Det er for at markere starten på vores første institution og for at markere, at Fjordhusene Ringkøbing er kommet godt i gang, siger Anders Fløjborg.

Han er direktør på den nye institution med mantraet: ”Alle børn har fortjent et godt liv.” Og med nyrenoverede lokaler og en komplet udskiftning af medarbejdere og ledelse, er der lagt op til en ny start.

Og direktøren tør godt at love, at det ikke blot er gammel vin på nye flasker.

- Ja, det kan jeg godt garantere for. For det første er min ansættelse jo også ny. Jeg er ansat til at stå i spidsen for den transition, som bestyrelsen har besluttet, så det vil jeg gerne sige, at det er jeg fuldstændig sikker på, siger Anders Fløjborg.

Chenette Schou Tideman er tidligere beboer på Schuberts Minde, og hendes dårlige minder fra behandlingshjemmet plager hende stadig den dag i dag.

Hun er glad for, at der nu bliver startet forfra.

- Det er det, vi har råbt om, håbet på og krydset fingre for, så alt i alt er det jo dejligt. Det er det her, vi har håbet på hele vejen igennem, at det var det, der ville ske, siger hun.

Håber på en ny start

Også borgmesteren i Ringkøbing-Skjern kommune glæder sig over det nye tilbud.

- Jeg vælger at se fremad og kun fremad, ikke tilbage. Selvfølgelig skal man have tillid til, at her kommer der styr på tingene, og at det bliver en rigtig god institution, siger Hans Østergaard (V).

For Chenette Schou Tideman er det vigtigste, at de kommende beboere får en oplevelse, der ikke minder om hendes egen.

- De forsøger at starte forfra, så vi håber og tror på, at det er det, der sker, siger hun.

Chenette Schou Tideman håber, at Fjordhusene lykkes med at skabe et andet miljø, end der var på Schuberts Minde, da hun boede der.
Chenette Schou Tideman håber, at Fjordhusene lykkes med at skabe et andet miljø, end der var på Schuberts Minde, da hun boede der.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Der mangler en hel del, før Fjordhusenes fem tilbud står helt klar, men direktøren tror på, at de kommer i mål med projektet.

- Det gør vi helt klart. Både i forhold til det praktiske og i forhold til vores mål med, at vi vil være Danmarks bedste institution for den målgruppe, som vi indskriver, siger Anders Fløjborg.

Første institution i Fjordhusene åbnede officielt den 1/7 og hedder Fjordlivet.