Leder af behandlingshjem efter video: - Vi er rigtigt kede af det, det er langt over stregen

Forstanderen på Schuberts Minde lægger sig fladt ned efter en episode, hvor en pædagog råbte og skreg af børn på behandlingshjemmet.

Per Jacobsen har været forstander på Schuberts Minde det seneste års tid.
Per Jacobsen har været forstander på Schuberts Minde det seneste års tid.
Foto: Nanna Lykke Smith Rasmussen, TV MIDTVEST

En video, hvor en pædagog på Schuberts Minde, som er et behandlingshjem for unge, råber af børnene er blevet delt vidt og bredt. På videoen kommer hun med flere verbale angreb.

- Vi er rigtig kede af det, og pædagogen ved godt selv, at det var langt over stregen, siger Per Jacobsen, som er forstander på Schuberts Minde.

Pædagogen råber højt og vredt:

- Synes du, det her er fucking sjovt, hva’, synes du, det er sjovt? Du skal krafteddermame ikke grine af mig. Gå ind i stuen!

Derefter kan man høre en grædende børnestemme:

- Nu skal du altså lade mig være.

- Nej! Fordi du forstyrrer de andre! Du ødelægger deres sommerferie!, svarer pædagogen.

Du kan høre hele episoden i en video her i artiklen. En episode, som de er flove over på behandlingshjemmet.

- Det er en kæmpe fejl, og vi kan kun lægge os fladt ned. Bare man kunne spole tiden tilbage, men det kan vi ikke, siger Per Jacobsen.

0:25
Sådan her lød det, da en pædagog skældte børnene på Schuberts Minde ud.

Ingen konsekvenser

Selvom socialtilsynet er underrettet om episoden og kalder det en situation, hvor sprogbruget og lydniveauet ikke hænger sammen med pædagogisk arbejde, så kommer det ikke til at få konsekvenser for den ansatte.

- Vi har haft en samtale, og hun er fuldstændig klar over, hvad hun har gjort, men hun er en dygtig pædagog, og der har ikke været noget at udsætte på hendes arbejde ellers, så der er ikke yderligere konsekvenser i det. Vi har underrettet det til både tilsyn og kommune, forklarer forstander Per Jacobsen.

Og tilføjer:

- Men hun skal ikke miste besindelsen igen, og det ved hun om nogen.

Så at miste besindelsen én gang er ok?
- Hvad skal jeg sige, det er da ikke ok. Men laver du aldrig fejl?, lyder det fra Per Jacobsen.

Et mareridt

Fire børn stak tidligere på ugen af fra Schuberts Minde, fordi de ikke ville være der længere. En papmor til en af dem fortæller, at det er hårdt at høre, hvordan der bliver råbt af børnene på behandlingshjemmet.

- Selvfølgelig kan børnene være med til at skabe konflikter, men det retfærdiggører stadig ikke den behandling. Det er fuldstændig hen i hampen at bruge den form for hårdhændethed, siger Louise Maj Rasmussen, som er papmor til en pige på Schuberts Minde.

Da hun igen ser episoden på video, hvor der bliver råbt af børnene, får hun tårer i øjnene.

Louise Maj Rasmussen er papmor til en pige på Schuberts Minde, og hun er tydeligt rørt over situationen fra behandlingshjemmet.
Louise Maj Rasmussen er papmor til en pige på Schuberts Minde, og hun er tydeligt rørt over situationen fra behandlingshjemmet.
Foto: Nanna Lykke Smith Rasmussen, TV MIDTVEST

- Tænk at være 10 år gammel og så blive råbt sådan af af en pædagog, som de skal se i øjnene hver dag, siger  Louise Maj Rasmussen.

Hun er lamslået over, at der finder sådanne episoder sted.

- Det kan ikke være meningen, at de skal være kommet til et sted, hvor der skulle forestille at være tryghed og omsorg, men som er et rent og skær mareridt, siger Louise Maj Rasmussen.

Et presset system

Selvom Schuberts Minde forklarer, at sådan noget aldrig må ske, så forsøger de alligevel at forklare, hvad der måske er gået galt.

- Det er meget nemt at se det her på en skærm, men der er ingen. der ser, hvor presset det er at være pædagog i det her miljø, forklarer forstander på Schuberts Minde, Per Jacobsen.

Han forsvarer ikke episoden, men er ærgerlig over det negative fokus.

- Det er sjældent, man hører om det, når en pædagog lykkes, det tager, man som en selvfølge, men lige så snart der er en, som laver en fejl, så står verden i brand, siger Per Jacobsen.

3:26
Børn der stikker af. Børn der er kede af at være anbragt. Og børn der filmer det, de selv opfatter som overgreb.