Flybilletterne var købt: Familieferie kan afgøre Lem-Kær projekt

Kristendemokraten Jesper Lærke fra Ringkøbing Skjern Kommune rejser på ferie med familien, når Lem Kær-sagen skal i byrådet. Partiet kan stå uden afgørende stemme.

Familieferien vandt over byrådsmødet, som nu kan koste flertallet den 14. september.
Familieferien vandt over byrådsmødet, som nu kan koste flertallet den 14. september.
Foto: Michael Lyck Poulsen, TV MIDTVEST

Flertallet kan komme til at hænge i en tynd tråd, når det afgørende byrådsmøde i Lem-Kær sagen bliver afholdt den 14. september.

Jesper Lærke, der sidder i byrådet i Ringkøbing Skjern Kommune for Kristendemokraterne, har nemlig valgt en privat familieferie over byrådet, og det kan nu ende med at koste flertallet for Kristendemokraternes håb om at få opbakning til deres forslag om at reducere Lem Kær fra otte til seks møller.

Det skriver Ringkøbing Skjern Dagbladet.

- Jeg havde bestilt flybilletter, inden jeg var klar over, at sagen om Lem Kær var på byrådsmødet. Jeg er rigtig ked af det og har gjort mig mange overvejelser om, hvordan problemet kunne løses, siger Jesper Lærke til dagbladet.

Mindst 15 af byrådets 29 medlemmer skal stemme ja til forslaget, for at det bliver gennemført, men uden Jesper Lærkes deltagelse ender de på 14, hvis alle modstandere rotter sig sammen.

Kristendemokraten har spurgt men fået afslag på at kunne deltage i byrådsmødet online fra hotelværelset samt finde en stedfortræder.