Elbiler på skoleskemaet får mekanikerelever fra hele landet til Skjern

Det går godt med at fylde mekanikerholdene på Skjern Tekniske Skole. Skolen har et stort fokus på elbiler i undervisningen, og det lokker elever til langvejsfra.

2:54
Magnus Cornelsen har ikke noget imod at være på skole langt væk hjemmefra, når det betyder, at undervisningen har et højt niveau.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Mekanikerelever fra hele landet rejser til Skjern for at gå på teknisk skole. Her er særligt fokus på elbiler i undervisningen, og eleverne ved godt, at de elektriske køretøjer kommer til at fylde meget på liften i fremtiden. Derfor rykker de unge lærlinge også gerne langt for at blive klogere på dem.

- Vi har elever fra både København, Sønderjylland, Fyn og Nordjylland, siger underviser på mekanikeruddannelsen Kenneth Brændgaard.

En af eleverne er Magnus Cornelsen, der har taget turen helt fra det sydligste Sønderjylland for at blive elev på Skjern Tekniske Skole. For ham er det vigtigt at kunne følge med tiden i faget.

- Hvis vi skal tage udgangspunkt i, at jeg skal bruge min uddannelse de næste 20 år, så er det vigtigt, at vi også arbejder med elbiler, siger mekanikereleven fra Tønder.

Han går på hold med en anden sønderjyde, der også er godt tilfreds med, at skolen har en moderne bilpark, eleverne kan skrue på.

- Vi kan bare se, at det er den vej, det går, og at skolen har fået indkøbt så mange biler, det fremtidssikrer ligesom uddannelsen, siger Kristian Dahl fra Aabenraa.

Kristian Dahl er fra Aabenraa, men han arbejder i Haderslev og tager sine skoleforløb i Skjern.
Kristian Dahl er fra Aabenraa, men han arbejder i Haderslev og tager sine skoleforløb i Skjern.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Skal være omstillingsparate

Det er ikke tilfældigt, at skolen hele tiden sørger for at opdatere bilerne på deres værksted. De vil nemlig være sikre på, at de kan give eleverne den bedst mulige undervisning.

- Vi er nødt til at følge den vej, det går. Hvis markedet ikke efterspørger så meget diesel lige nu, så skal vi være klar til at omstille os lynhurtigt. Derfor køber vi mange elbiler og laver meget undervisning på det, siger underviser Kenneth Brændgaard.

Skjern Tekniske Skole er også i gang med at lave en ny værkstedsafdeling klar, som skal indrettes så den passer til arbejdet med elbiler.

- Vi laver specifikke hold for eleverne, hvor det kun handler om el. Det skal være noget af det sidst nye, de får. Vi skal gerne være lidt fremme i skoene som teknisk skole, siger Kenneth Brændgaard.

Drømmer om det bedste fra begge verdener

Selvom det er en fordel, at det giver mindre olie på fingrene at skrue i elbiler, så håber mekanikereleverne, at de kan blive ved med at arbejde med det bedste fra begge motorer.

- Jeg kan godt lide gammel teknik, det er ikke nogen hemmelig. Men jeg synes også, elbiler er spændende, siger Magnus Cornelsen fra Tønder.

Hans holdkammerat Kristian Dahl forventer heller ikke, at det endelige farvel til benzin- og dieselmotoren venter lige om hjørnet. Han er dog glad for at være klar til det, hvis det skulle ske.

- Lige nu tyder det på, at det går mod elbilerne, men jeg tror ikke, at vi kommer til at udfase forbrændingsmotoren i min tid. Men jeg synes, det er godt, vi får undervisning i el, så vi også kan lave dem, siger han.