Boligmangel i lille landsby: Nu vil en landmand bygge boliger på sin mark

Et stort oplevelsescenter ved Ringkøbing og et nyt Lalandia i Søndervig betyder, at boligmanglen bliver endnu større i landsbyen Kloster, der ligger mellem de to kommende turistattraktioner.

Der bor omkring 600 personer i Kloster. Men faktisk er der endnu flere, der gerne vil flytte til landsbyen, der ligger mellem Ringkøbing og Søndervig.

Men byen har mangel på især lejeboliger. Et problem, som en lokal landmand selv har mærket til.

- Jeg skulle fornyeligt bruge en ny medarbejder, og jeg skulle finde en lejebolig, og fandt ud af, at det faktisk var utrolig svært at finde noget til leje herude. Alt var udlejet, fortæller Søren Pedersen.

Han har derfor taget sagen i egen hånd og vil opføre en andelsboligforening på sin mark.

1:55
I landsbyen Kloster nær Ringkøbing er der mangel på boliger. Men nu har en lokal landmand taget sagen i egen hånd - på hans mark vil han opføre en andelsboligforening.
Foto: Jonas Sørensen, TV MIDTVEST

700 nye medarbejdere til området

Manglen på boliger ser faktisk ud til at blive endnu større i nærmeste fremtid. Området får nemlig snart to nye turistattraktioner; Oplevelsescenter Naturkraft ved Ringkøbing og Lalandia i Søndervig.

- Det kunne jo godt tænke sig, at der skulle bruges nogle medarbejdere der, som kunne tænke sig at bosætte sig udenfor Ringkøbing og Hvide Sande, siger Søren Pedersen.

På hans mark er der plads til 15 nye andelsboliger i tre forskellige størrelser. Planen er, at Søren Pedersen i første omgang vil forsøge at få afsat fem boliger. Hvis det lykkes, vil han fortsætte med at bygge resten.

Formanden for Klosters bosætningsudvalg oplever også, at der er rift om boligerne i området.

- Jeg tror, at det kommer til at gå rigtig stærkt. Der bliver en meget stor efterspørgsel, og der er rigtig meget brug for boliger til ansatte i turismeindustrien, siger Hans Jørgen Sørensen.

Oplevelsescenteret Naturkraft åbner efter planen til sommer, mens Lalandia forventes at stå klar i 2022. Forventningen er, at området dermed får omkring 700 nye medarbejdere.