Første spadestik: Oplevelsescenter til 250 millioner kroner

Naturkraft tog onsdag formiddag første spadestik til det kæmpestore oplevelsescenter. Finansieringen er på plads, og Vestjysk Bank blev desuden præsenteret som ny hovedpartner.

Parken vil blive omkranset af en stor vold.
Parken vil blive omkranset af en stor vold.
Foto: Pressefoto

Efter seks års udviklingsarbejde blev første spadestik til Naturkraft taget onsdag formiddag. Det betyder, at det store oplevelsescenter vil stå klar til tusindvis af gæster i udkanten af Ringkøbing i 2020.

Naturkraft skal være et oplevelsescenter, hvor turister og lokale vil blive tilbudt både indendørs og udendørs, vidensbaserede, action-prægede og sanselige oplevelser. De vil desuden opbygge en skoletjeneste, som skal tilbyde læring til alt fra indskoling til gymnasiet.

Naturkraft-parken placeres på et 50 hektar stort område og vil bestå af en stor ringvold på ca. 30.000 m2, hvori der vil være en integreret hovedbygning. Hovedbygningen vil huse de mange aktiviteter.

De mange kvadratmeter vil formentlig blive velbesøgt af turister. Ringkøbing-Skjern Kommune er nemlig Danmarks turistmæssigt største kystdestination. Derudover har kommunen den fjerde største turismeomsætning, knap 3 milliarder kroner årligt, hvilket kun bliver overgået af København, Aarhus og Aalborg.

- Områdets mange gæster besøger i høj grad Vestjylland på grund af den uspolerede kystnatur og Vesterhavet. Men undersøgelser viser, at gæsterne i stigende grad efterspørger adgang til formidlende og læringsgivende attraktioner med udgangspunkt i den kraftfulde natur. Og det er også i denne sammenhæng, at udviklingen og etableringen af NaturKraft skal ses, sagde Peter Sand, der er direktør for organisationen bag attraktionen, tidligere til TV MIDTVEST.

Ny hovedpartner

I forbindelse med det første spadestik præsenterede Naturkraft også en ny hovedpartner. Det er Vestjysk Bank, der fremover skal stå side om side med organisationen bag, og det vestjyske samarbejde glæder begge parter.

- Det er ikke hver dag vi får muligheden for at være en synlig del af et så ambitiøst og spændende projekt som Naturkraft. Det har derfor ikke været svært for os at indgå en aftale der viser, at Vestjysk Bank naturligvis også er med, når vi i Vestjylland skaber en unik attraktion, der ovenikøbet har udgangspunkt i netop de kvaliteter vi alle holder af ved området, nemlig naturens kræfter, siger Jan Ulsø Madsen, administrerende direktør i Vestjysk Bank, i en pressemeddelelse.

Vestjysk Bank bliver en del af et projekt, som længe har kæmpet for at få hele finansieringen på plads. A.P. Møller Fonden har støttet med 100 millioner, ligesom flere andre fonde også har puttet penge i projektet.

Derudover har byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune også givet tilsagn om i alt 100 millioner kroner.

0:56