Bent og Hildigunn sælger Westergaards Hotel – de har fået smag for mere fritid

Bent og Hildigunn Gråkjær har snart haft deres sidste dag som ejere af Videbæks gamle hotel. Nu kigger de mod et liv med mere fritid og tid til familien.

I 23 år har Bent og Hildigunn Graakjær drevet Westergaards Hotel i Videbæk, som igennem generationer har været en institution i byen. 

Men nu har de solgt hotellet. Den 1. november har parret haft deres sidste arbejdsdag, når hotelbygningerne overtages af de nye ejere.

quoteVi stopper, mens vi synes, at hotellet er nogenlunde på toppen – og vi også er nogenlunde på toppen helbredsmæssigt

Bent Graakjær, hotelejer, Westergaards Hotel, Videbæk

- Det er da en mærkelig følelse. Jeg ved ikke, om det er gået helt op for én. Huset, gæsterne og personalet har været en stor del af vores liv – næsten som en familie, siger Bent Graakjær. 

Det at drive hotel har for parret været et fuldtidsjob udover det sædvanlige. Bent og hustruen har været på arbejde syv dage i ugen - stort set året rundt. 

- Med den fremskredne alder vi har, så er det nu, vi skal noget andet, hvis vi skal, siger Bent Graakjær.

Parret har selv taget beslutningen om at sælge, og overvejelserne har de har haft i nogle år.

Corona satte skub i tankerne

Men selvom beslutningen har været længe undervejs, så har corona været med til at fremskynde processen, fortæller de. Noget gik pludselig op for parret.

- Vi blev jo sendt hjem efter at have gået her syv dage om ugen 23 år. Det lærte os, at der også er noget udenfor arbejdet, fortæller Bent Graakjær. 

Der er nogle oplevelser med familie og venner og nogle aktiviteter, som de gerne vil nå.

- Jeg glæder mig til, at vi kan være med til familiesammenkomster og forhåbentlig kan prøve at komme på et weekendophold. Det har vi ikke prøvet, så det har vi stadig til gode, siger Hildigunn Graakjær.

De lægger dog heller ikke skjul på, at hotellet ikke har været en guldgrube. Som mange andre hoteller og restauranter så har Westergaards Hotel heller ikke altid givet overskud.

- Det har været et fantastisk liv med glade mennesker. Derfor skal man heller ikke gøre det hele op i penge. Men spørger man ind til økonomi, så har det ikke været en guldrandet forretning, siger Bent Graakjær og understreger, at de dog ikke har lidt nød.

Gæsterne vil blive savnet

Bent og Hildigunn Graakjær stopper med deres egne ord, mens legen er god.

- Vi stopper, mens vi synes, at hotellet er nogenlunde på toppen – og vi også er nogenlunde på toppen helbredsmæssigt, siger Bent Graakjær.

Livet som hotelejere og mødet med personalet og de mange velkendte gæster kommer de til at savne. 

- Vi kender så mange mennesker i byen og bliver brugt til så mange ting. Folk stikker bare hovedet ind og siger hej, siger Hildigunn Graakjær.

Folk fra byen er kommet på hotellet i generationer, så det har skabt et tæt forhold til gæsterne. Hotellet har haft de samme familier til både bryllup, barnedåb, konfirmation og runde fødselsdage.

- Der er rigtig mange, vi kommer til at savne. Mange af gæsterne har sagt, at det er ikke Westergaard Hotel, de skal ned til. De skal ned til Hildigunn og Bent. Man bliver ligesom personificeret med sin virksomhed, fortæller Bent Graakjær.

Fremtiden står stadig åben

Indtil november fortsætter parret ufortrødent med hoteldriften. De har en række udskudte konfirmationer, som på grund af coronakrisen skal afholdes i august og september i stedet for i foråret, så der bliver nok at lave.

Men hvad de skal fylde tiden ud med efter november, ligger stadig hen i det uvisse.

- Vi har ikke noget konkret endnu, men vi håber, der er nogen, der kan bruge os til et eller andet, siger Hildigunn Graakjær.

Hvis han selv kan bestemme, så har Bent Graakjær dog et godt bud på fremtidsbeskæftigelsen.

- Noget med fødevarer og turisme. Kombinationen af kunne give folk en oplevelse, når de er i området, synes jeg er vildt spændende, siger han og fortæller, at der er mange gode produkter og fødevareproducenter i Vestjylland, som han gerne vil være med til at udbrede.

Det er Torben og Henning Tobiasen, hvis familier også står bag supermarkedskæden ABC-Lavpris, der har købt stedet.

Fremover vil de nye ejere drive stedet videre som en socialøkonomisk café og butik med cirka 10 ansatte.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.