Heavy metal i Videbæk - kunstnere håber på fest hjemme i sofaerne

Festivaler og koncerter er for nu bandlyst, og derfor må arrangører tænke anderledes. Derfor ser verdens første livestreamede heavy-festival i dag lyset.

Headbanging og djævelske håndtegn må blive hjemme foran fjernsynet i denne omgang. Festivalgængere, der skulle have været til Nordic Noise heavy metal festival, får nemlig mulighed for at nyde den hårde rock ude i stuerne.

For første gang i verdenshistorien har en heavy rock-festival nemlig valgt at livestreame to dages festivalkoncerter, fordi coronakrisen gør det forbudt at samles mere end ti personer.

Otte heavy-bands går over de næste to dage på scenen - blandt andet i en tom lagerhal i Videbæk. Et af de bands er Anoxia fra Nyborg. 

- Vi var i tænkeboks, for vores plade er lige udkommet på CD og vinyl. Der er bare ikke rigtig nogle steder at promovere det. Og så er det her bare et rigtig godt initiativ, siger Lars Frederiksen, der er forsanger og guitarist i Anoxia.

Fordele ved at livestreame

Arrangementet er blev stablet på benene på ganske kort tid. Det er kun cirka en uge siden, Anoxia takkede ja til at spille på den livestreamede festival.

- Vi har ikke kunnet øve, for vores øvelokale har også været lukket. De har været lukket, siden krisen startede. Så vi har øvet hver for sig, siger forsangere.

- Det er en vanvittig god ide. Og jeg tror også, at det giver et andet publikum, end man får ved en fysisk festival, fortsætter han.

Festivallen skulle have foregået i Amager Bio.
Festivallen skulle have foregået i Amager Bio.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Og selvom det fynske heavy-bandt hellere havde spillet under normale omstændigheder, er der nogle fordele ved den coronasikre udgave.

- Det her kan jo ryge ud til mine venner i eksempelvis Argentina og Spanien, der kan sidde og høre det her. Det er jo helt vildt, siger Lars Frederiksen.

- For os betyder det, at i en periode, hvor vi ikke rigtigt kan komme ud og markedsføre vores musik, se vores fans i øjnene eller selv få en på opleveren, at vi kan få noget interaktion, fortsætter han.

Håber på fest i sofaen

Men selvom der er fordele ved en livestreamet koncert, er der nogle ting, som bliver noget anderledes.

- Vi plejer at kunne se hele vores publikum. Nu bliver det lidt i blinde. Vi kommer kun til at se hvad folk skriver, siger forsangeren for Anoxia.

- Folk plejer at gå amok oppe foran. Nu håber jeg, at de går amok hjemme i sofaen, fortsætter han.

Spørger man Lars Frederiksen, kan han sagtens se, at den livestreamede model, kan blive en platform for koncerter i fremtiden.

Otte lyd- og lysfolk skal sørge for, at koncerterne løber godt af stablen.
Otte lyd- og lysfolk skal sørge for, at koncerterne løber godt af stablen.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.