33 sider lang rapport dumper udskældt behandlingshjem

Bestyrelsen lukkede behandlingshjemmet i sidste uge, og nu har Socialtilsynet lavet en 33 sider lang rapport, hvor det vurderes, at Schuberts Minde ikke har den nødvendige kvalitet.

Bestyrelsen har allerede opgivet at fortsætte behandlingshjemmet Schuberts Minde, og nu vurderer Socialtilsynet også, at stedet ikke lever op til kravene. Det skriver Ringkøbing-Skjern Dagblad.

Tilsynet har lavet en 33 sider lang rapport, hvor der nævnes mangel på faglig kvalitet, medarbejdere med for dårligt kendskab til regler om magtanvendelse, og for fjerde år i træk slår de i rapporten ned på, at ledelsen bruger ikke anerkendende beskrivelser af børn.

”Det kan forklare den magtesløshed eller handlingslammelse, som ledelse og medarbejdere giver udtryk for samt en ungs udtalelse om, at man ikke længere lærer noget af at bo på Schuberts Minde, som er blevet et opbevaringssted”, lyder det ifølge dagbladet.

De handlingsplaner der har været sat i værk for at vende skuden, har simpelthen ikke været effektfulde nok. Selvom Tilsynsstyrelsen anerkender, at den nye forstander, Per Jacobsen har haft gode initiativer, så er det altså ikke nok til at redde Schuberts Minde.

Nyt kapitel

Allerede i sidste uge valgte en enig bestyrelse at dreje nøglen om og lukke stedet, efter det i mere end 70 år har fungeret som først børnehjem og sidenhen behandlingshjemmet Schuberts Minde, der af flere omgange har modtaget hård kritik.

- Det er både historikken, man tager afsked med, men der er også personale over 20 år, som har leveret en kæmpe indsats. Det er en svær og ulykkelig situation, men den bliver endnu mere ulykkelig, hvis ikke vi handler nu, sagde talsmand for bestyrelsen på Schuberts Minde, Claus Kristensen i sidste uge.

Der kom ny brænde på diskussion om behandlingshjemmet, da der tilbage i juli var fire børn, der stak af fra hjemmet, og der kort tid efter kom en video frem, hvor man kunne høre en pædagog skrige af et barn.

Den nu tidligere Schuberts Minde bestyrelse har planer om at starte et nyt sted for børn, der har brug for hjælp i Ringkøbing, hvor målgruppen er mindre og kvaliteten af pædagogikken større. Åbningen forventes at blive sommeren 2021.

Fra 24. september 2020: Behandlingshjemmet Schuberts Minde lukker - Kæmpetun på menuen i Glyngøre - To gårdbrande brød ud på kort tid på Mors

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.