Sommerhusudlejere jubler over lavere elafgift

Det vækker stor glæde på Vestkysten, at Regeringen vil sænke elafgiften for 50.000 sommerhusejere.

Regeringen vil sænke elafgiften for 50.000 sommerhusejere. Sådan lyder det i et finanslovsforslag, som regeringen præsenterer torsdag. Forslaget er blevet til på opfordring af sommerhusudlejningsbranchen.

- Det er rigtig godt og noget, vi har eftersøgt i lang tid. Energiomkostningerne er tårnhøje specielt om vinteren, og mange feriehuse er elopvarmet, siger Lars Christensen, områdeleder hos Novasol/Dansommer i Vestjylland.

Regeringen vil afsætte knap 200 millioner kroner til at ligestille el-opvarmede sommerhuse med el-opvarmede helårsboliger.

Tiltaget bliver blandt andet taget for at tiltrække flere turister i udlejningssommerhuse året rundt, og det er der brug for.

- Det er de større huse og huse med svømmebassin, som der er mange af på Vestkysten. Her kan forbrugsregningen være lige så høj som lejeprisen af huset, når man rejser hjem, så der betyder det rigtig meget.

- Kan det her løfte ydersæsonerne, gør det det nemmere at få det hele til at løbe rundt året rundt, siger Lars Christensen.

Regeringen vil afsætte knap 200 millioner kroner til at ligestille el-opvarmede sommerhuse med el-opvarmede helårsboliger.

Lars Christensen, områdeleder hos Novasol/Dansommer i Vestjylland, fortæller, hvad lavere elafgifter kan betyde for området.