Skive-surfer vinder VM-bronze i Hvide Sande

Surferen Sebastian Kornum vandt fredag eftermiddag bronze ved VM i Windsurf Slalom, der blev afviklet i Hvide Sande.

Den 26-årige Sebastian Kornum fra Skive har hele uge ligget lige på vippen til en podieplads til Waterz - VM i Windsurf Slalom, som denne uge har været afviklet på Ringkøbing fjord ved Hvide Sande. 

Kornum har været oppe imod et stærkt internationalt felt og vinder bronzen i den sidste runde af hele verdensmesterskabet.

- Det føles helt exceptionelt. Jeg starter dagen med at ligge nummer fem, og kan så komme forbi de to tyskere (Gunnar Asmussen og Nicolas Prien, red.), der lå henholdsvis nummer tre og fire. Pulsen er stadigvæk helt oppe og det føles rigtigt godt, lød det fra Sebastian Kornum, da han kom ind på stranden og fik slutresultatet.

Sebastian Kornum har hele ugen svinget imellem en fjerde- og femteplads, og ender altså som nummer tre.

- Det har været måske den hårdeste konkurrence i mit liv, fordi der har været hård vind og lave temperaturer. Rent fysisk kom vi på prøve, og derfor er det en fed følelse at stå her og have vundet bronze, siger Sebastian Kornum.

Han får dog ikke mulighed for at fejre bronzemedaljen endnu, da han allerede i morgen skal surfe sidste stop på Den Danske Windsurf Tour (DM) i Ringkøbing.

Kroaten Enrico Marotti tog guldet, mens polakken Maciek Rutkowski tog sølvet.

Ros til arrangørerne

Der er store roser fra Forbundet IFCA, der står bag VM i Windsurf Slalom.

- Det lokale setup har været fantstisk. Hele holdet har ydet en kæmpeindsats, og alt har fungeret absolut perfekt. Der er ikke været noget som helst at sætte en finger på. Vi er meget, meget tilfredse med måden WATERZ har løst opgaven på, siger Bruno De Wannemaeker, der er præsident for IFCA.

Arrangementsansvarlig Katrine Frandsen er glad for de rosende ord.

- Det tager vi til os, og skal samtidigt også takke Ringkøbing-Skjern Kommune, der de sidste tre år og kommende tre år bakker op omkring udviklingen af WATERZ og de her VM-arrangementer ligesom alle de lokale sponsorers hjælp økonomisk som praktisk er grundlaget for, at det her overhovedet kan lade sig at gøre, fastslår Katrine Frandsen.

WATERZ-festivalen har været afviklet siden 2010 og de seneste 3 år med et VM-arrangement i forlængelse af festivalen, der hvert år finder sted i september.

Se indslag fra mandag, hvor Sebastian Kornum havde første dag på vandet i Hvide Sande. 

I disse dage er skibonitten Sebastian Kornum sammen med 81 andre windsurfere til VM i Hvide Sande.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.