Miljøminister: Ingen vindmøller i Stauning

Miljøminister Karen Ellemann (V) afviser at at området ved Stauning er brugbart til et nyt testcenter for vindmøller.

Et nyt testcenter for syv vindmøller ved Stauning Flyveplads er ikke en mulighed, siger miljøminister Karen Ellemann om oppositionens nye forslag.

Ifølge Karen Ellemann vil den placering betyde, at 32 familier bliver tvunget fra deres hjem, og vindmølletestcentret vil blive placeret klos op ad Skjern By.

Dertil kommer, at kysten skal flyttes for at gøre vindforholdene acceptable for forskerne, og møllerne skal stå lige op og ned af et EU-fuglebeskyttelsesområde.

- Det er ikke nogen løsning for placering af et testcenter for store vindmøller, siger Karen Ellemann til Ritzau.

Oppositionen varm på Stauning

Både Socialdemokraterne, radikale og Dansk Folkeparti peger på at et nyt testcenter for syv vindmøller på op til 250 meter kan ligge et andet sted end i Østerild Klitplantage i Thy. De har set sig varme på en placering i Stauning efter at Statens Lufthavnsvæsen har udarbejdet et notat, der siger, at der sagtens både kan være lufthavn og vindmøller i Stauning.

Men miljøminister Karen Ellemann (V) afviser, at området ved Stauning er brugbart.

- Området ved Stauning er ikke et brugbart alternativ, som oppositionen tilsyneladende mener, siger hun.

Regeringen har lagt sig fast på, at den foretrækker Østerild Klitplantage til testcentret. Der er allerede fremlagt lovforslag, men der er ikke flertal i Folketinget. Derfor forhandler Karen Ellemann fortsat.