Hunden Churchill fra Herborg kåret som årets dyrehelt

Bulldoggen Churchill fra Herborg blev torsdag kåret som Jysk Dyrehelt 2019.

Den engelske bulldog Churchill fra Herborg er egentlig på mange måder en ganske normal hund. Hverdagen går med at spise sine hundekiks, tage sine middagslure og holde øje med, hvad der foregår på gaden fra hjemmets vindueskarm.

quoteChurchill er en sand helt.

Lotte Evers, Markedskoordinator, Agria Dyreforsikring

Men Churchill er faktisk ikke et helt almindeligt husdyr - i hvert fald ikke længere. Torsdag fik han nemlig tildelt prisen som jysk dyrehelt 2019.

- Churchill er en sand helt. Det er jo helt unikt og fantastisk, og det er også det, han bliver belønnet for, fortæller Lotte Evers, der markedskoordinator i Agria Dyreforsikring, som uddeler prisen.

Prisen bliver tildelt et kæledyr, som har ydet en ekstraordinær heltemodig gerning i løbet af det forgangne år. I Churchills tilfælde skyldes det, da han en dag reddede sin nabo fra en rigtig uheldig situation.

- Han kiggede ud af vinduet og lige pludselig blev han bare aggressiv. Så hoppede han ned og begyndte at prikke til mit ben. Så løb han tilbage til vinduet - ligesom at jeg skulle følge efter ham, forklarer Henrik Fomsgard, der er Churchills ejer.

Postyret skyldtes, at der ude på gaden lå en mand hjælpeløs på jorden med sin motorcykel over sig. Det viste sig, at han havde brækket hoften.

Der blev derefter tilkaldt en ambulance, og derfor er hunden Churchill nu blevet belønnet med prisen som årets jyske dyrehelt samt en check på 5000 kroner. Churchill har dog valgt at give de 5000 kroner videre til dyrevelgørenhed.

- Han elsker at bestemme selv, men han er en dejlig hund og en kærlig hund, fortæller Henrik Fomsgaard.

Nu går Churchill så videre til landsfinalen. Dommerpanelet, der udpeger årets dyrehelte, består blandt andet af tv-vært Puk Elgård og besøgsponyen Laban.

Bulldoggen Churchill blev i dag kåret som Jysk Dyrehelt