Mange familier anskaffer sig kæledyr i sommerferien

Landsdelens dyreinternater har travlt – flere af dem sælgere over dobbelt så mange dyr i sommerferien som normalt.

Hver tredje husstand har et kæledyr - og nogle har endda flere. Og netop i den her uge er der ekstra godt gang i salget hos landsdelens dyrehandlere. For nu er forældre, og ikke mindst børn, kommet hjem fra ferie med en drøm om at tilføje et nyt medlem til familien.

Familien Laustsen fra Holstebro er idag samlet om en fælles beslutning. De vil gerne have et ekstra medlem i familien. Derfor skal de i dag hente deres nye kattekilling.

quoteMange har tænkt, at de skulle bruge de sidste uger på deres sommerferie på at få et nyt familiemedlem, som for eksempel at kunne være en af vores internatkatte

Birgit Karlsen, internatleder dyreinternatet i Brande

- Den bliver jo en del af familien, så det er da vigtigt, at det er noget, vi er enige om - at vi er enige om, at vi alle skal passe den og snakke med den og sådan nogle ting, siger Stine Laustsen, der er mor i familien.

Killingen Betty er bare en af 45 katte, der har fået en ny familie her i uge 31.

- Det er helt overvældende, siger Birgit Karlsen, der er internatleder på dyreinternatet i Brande.

Det er overvældende, fordi de hos dyreinternatet i Brande sælger dobbelt så mange dyr som i en normal uge.

- Mange har tænkt, at de skulle bruge de sidste uger på deres sommerferie på at få et nyt familiemedlem, som for eksempel at kunne være en af vores internatkatte, siger hun.

Tendensen kan de også bekræfte i dyrehandlen i Ikast. Her er det især kaninerne, der får nye hjem.

- Der er også mange der kommer ind og synes at børnene er så store nu og skal ha kæledyr og lære ansvar og omsorg for andre, siger Diana Bjørndal, Daglig leder, Dyrenes Verden i Ikast.

En af grundene til, at familier vælger at anskaffe sig dyr i sommerferien er, at der er tid til at koncentrere sig om et nyt kæledyr.