Esben Lunde sender sin ph.d. til tjek for fejl

Der florerer ifølge videnskabsminister Esben Lunde Larsen fra Stauning så mange rygter om hans ph.d.-afhandling, at han har bedt om en undersøgelse.

Videnskabsminister Esben Lunde Larsen fra Stauning  har bedt Københavns Universitet om at få gennemtjekket sin ph.d.-afhandling om Grundtvigs syn på åndelig frihed.

Ifølge ham selv verserer der nemlig rygter i det videnskabelige miljø om, at han skulle have plagieret andre og sig selv i afhandlingen.

- Jeg har ikke bevidst forsøgt at hverken snyde eller plagiere. Jeg er helt uforstående over for de rygter, der kører. Et enigt bedømmelsesudvalg ved Københavns Universitet har godkendt min afhandling.  Men alle kan jo begå fejl - også mig - og derfor vil jeg nu have det undersøgt nærmere, skriver Esben Lunde Larsen på sin Facebookprofil.

Hans ph.d.-afhandling "Frihed for Loke såvelsom Thor" er lige nu blandt de mest downloadede afhandlinger fra Københavns Universitet, og ministeren selv tror ikke, det skyldes en pludselig nyopstået interesse for Grundtvig.

Stribe dårlige sager

At ministeren nu kræver sin egen videnskabelighed gransket af Københavns Universitet lægger sig i kølvandet på en stribe sager med Esben Lunde Larsen i hovedrollen.

Først var der cv-sagen, hvor ministeren på sit offentlige cv efterlod et indtryk af, at hele hans studietid var foregået på Københavns Universitet, selvom han tilbragte flere år på andre læreanstalter, herunder på det omstridte Dansk Bibel-Institut.

Herefter kom han i fokus, fordi han som folketingsmedlem kaldte en minister i samråd om et vindmølleprojekt ved Stauning Lufthavn uden at nævne, at hans egen familie havde store økonomiske interesser i projektet.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.