Det flyder med affald i naturen

Hvert år bliver der efterladt tonsvis af skrald i de danske skove og grøftekanter. Niels Arne Hansen er en af dem, der har taget kampen op mod problemet.

Hveranden uge fylder Niels Arne Hansen en stor affaldspose med tomme aluminiumsdåser og slikpapir på sin faste løberute ved Ulfborg.

- Det forstyrrer mig, at jeg skal se på det i naturen. Og hvis ingen andre vil, så må jeg jo selve samle det op, siger han.

Men det kan ligne en umulig kamp at gøre naturen ren for skrald. Selvom tre ud af fire danskere føler sig generet af affaldet, så smider halvdelen det ud af vinduet, når de kører bil.

I 2014 deltog 90.000 danskere i en frivillig indsamling, hvor der blev indsamlet næsten 120.000 kg affald - heriblandet 100.000 aluminiumsdåser, som tager naturen over 500 år at nedbryde.

- Det bliver smidt ud af vinduet, og så tænker folk, at det er væk. Men det er det jo ikke, siger Niels Arne Hansen, der er begyndt at tage billeder af affaldet, som han lægger på Facebook for at dokumenterer sine fund.

Her på vores Facebook-side kører der lige nu en heftig debat om problemet - klik på linket for at deltage i diskussionen.

nielsarne2.jpg

Niels-Arne Hansen i Ulfborg finder så meget skrald på sine løbeture, at han nu har lavet det til et kunstprojekt:

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Natur.