1279 forkerte pas i Midt- og Vestjylland

44 kommuner har på grund af en fejl hos leverandøren udleveret ugyldige 11.000 ugyldige pas. 1279 her i landsdelen.

1297 midt- og vestjyder skal have nye, nye pas. Borgerservice i 44 af landets kommuner har udstedt 10.947 pas med fejl. Fejlene betyder, at rejsende risikerer at blive afvist ved paskontrol i udlandet.

Skal man ud at rejse i den nærmeste fremtid, gælder det derfor om at henvende sig til borgerservice så hurtigt som muligt og få et nyt.

Det er et problem med et computerprogram hos virksomheden bag pasproduktionen, der er skyld i fejlene. Fejlene betyder, at der ikke er optaget fingeraftryk på chippen i passet. Det drejer sig om pas, der er udstedt siden 2. februar.

Perioden for udstedelsen af de fejlbehæftede pas er forskellig fra kommune til kommune, da de har opdateret til den fejlbehæftede software på forskellige tidspunkter. Nogle kommuner har kun haft den fejlbehæftede version i få dage.

De berørte borgere bliver orienteret af deres kommune via digital post eller brev om tilbagekaldelse af det fejlbehæftede pas hurtigst muligt, oplyser kommuneforeningen KL i en pressemeddelelse. Borgeren kan desuden få udstedt et nyt pas i borgerservicecentret uden gebyr.

1279 her i landsdelen

I det midt- og vestjyske skal 1279 borgere altså have nyt pas. Det drejer som om kommunerne: 

Favrskov: 540Herning: 201Holstebro: 4Ikast-Brande: 397Lemvig: 119Ringkøbing-Skjern: 15Silkeborg: 3

Hvis de berørte borgere skal på udlandsrejse i den nærmeste fremtid, kan de kontakte kommunens borgerservicecenter for nærmere oplysninger om, hvordan de skal forholde sig.

Leverandøren har over for KL og kommunerne fortalt, at fejlen er ved at blive rettet, og at det ikke er et problem i andre end de 44 kommuner.

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.