Abdallas forsvarer: Derfor erkender han sig skyldig nu

Bandelederen Danny Abdallas forsvarer fortæller nu, hvorfor Abdalla tilstår yderligere ni af de 36 forhold, han er tiltalt for.

Retssagen mod bandelederen Danny Abdalla tog i dag en ny og uventet drejning på 13. retsdag. Her erklærede Danny Abdalla sig skyldig i ni af anklageskriftets 36 forhold.

- Vi har jo løbende undervejs fulgt sagen. Det ligger i sagens natur. Både det der var på skrift, men også den udvikling, der har været i beviserne, og min klient kom til den opfattelse, at han vil tilstå de første ni forhold, siger Rasmus Amandusson, der er forsvarer.

Danny Abdalla fortæller selv, at han er træt af de løgne, der har været, så derfor har han besluttet sig at lægge kortene på bordet. 

- Det er jo altid sådan i straffesager, at man kan have en holdning til, hvordan forholdene er, men man er jo ikke forpligtet til at komme med anden forklaring end den, man ønsker at afgive. Man kan jo også revurdere sin situation, og det var det, han besluttede sig for. Han ønskede ikke at fastholde sin uskyld i de første ni forhold, siger Rasmus Amandusson.

Har ladet sin sag udvikle sig

Om han havde været bedre stillet, hvis han havde erkendt sig skyldig i forholdene tidligere i forløbet, ved hans advokat dog ikke.

quoteMan kunne jo altid ønske sig, at tingene var kommet frem på et tidligere tidspunkt.

Rasmus Amandusson, advokat for Danny Abdalla

- Det er svært at sige, om man havde været bedre stillet, hvis man havde gjort det fra start. Man kan jo altid sige, at det er godt nok, at man trods alt lader sin sag udvikle sig med det, der sker. Også hvis der sker et eller andet, så kan man sige, at nu er det sådan her, det står, og så tager vi en beslutning, så man ikke skal diskutere ting og sager, der måske kunne blive for vanskelige at have med at gøre.

Alligevel havde han dog gerne set, at det var kommet frem tidligere:

- Man kunne jo altid ønske sig, at tingene var kommet frem på et tidligere tidspunkt, men som situationen har været, så er det først nu, at det egentlig reelt set er blevet modent til det, så derfor kommer det nu, siger Rasmus Amandusson.