Susanne Zimmer forlader Alternativet: Jeg har truffet en beslutning med hjertet, men også med hjernen

Der er nu kun et enkelt folketingsmedlem tilbage i Alternativet. Susanne Zimmer har sammen med tre andre valgt at fortsætte i Folketinget som løsgængere.

Susanne Zimmer, der tidligere var gruppeforperson for Alternativet, har i dag valgt at forlade partiet, men hun vil som løsgænger stadig føre Alternativets politik.

- Jeg har truffet en beslutning med hjertet, men også med hjernen. Det har været en svær beslutning, men samarbejdet og aftaler har ikke fungeret under Josephine Foch. Der har ikke været plads til forskellighed, siger Susanne Zimmer, der nu er løsgænger i Folketinget.

Beslutningen er taget efter nogle ugers overvejelse. Den sidste dråbe i bægeret kom, da Josephine Fock, der har overtaget efter Uffe Elbæk, i lørdags fik en spinkel opbakning fra partiets hovedbestyrelse.

Den 1. februar overtog Josephine Fock den politiske ledelse, og der har i de seneste uger været flere uroligheder i Alternativet. Zimmer mener ikke, at Fock har overholdt de aftaler, hun gik til valg på.

Alternativet er nu nede på et enkelt folketingsmedlem, efter at tidligere formand og stifter af partiet Uffe Elbæk sammen med Zimmer har valgt at forlade partiet. Rasmus Nordqvist og Sikandar Siddique forlader også partiet, hvilket efterlader Torsten Gejl som eneste tilbageværende folketingsmedlem for Alternativet.

Hør et uddybende interview med Susanne Zimmer her.

Fortsat opbakning

På trods af at de fire folketingsmedlemmer har forladt partiet, så er der stadig opbakning fra andre medlemmer. Joachim Kjeldsen er byrådsmedlem for det grønne parti i Thisted Kommune, og her er der ingen planen om at forlade partiet.

- Nej, overhovedet ikke. Det har jeg ikke skænket en tanke. For mig er den politik, Alternativet er skabt på, stadig nødvendig for at imødekomme klimaudfordringer samt sociale og økonomiske problemer, siger han.

Han mener, det er vigtigt, at det politiske projekt, som Alternativet er, består. For ham er det nogle få personer, der ikke kan finde ud af at arbejde sammen, og han forsøger at tænke på det så lidt som muligt.

Ligesom Joachim Kjeldsen vælger også Rasmus Foged, der er Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland, at blive i partiet.

Joachin Kjeldsen har ikke planer om at forlade partiet.

Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Politik.