Medlemmer er bekymrede: Få midt- og vestjyder i Regionsrådet

16 ud af 41 nyvalgte regionsrådsmedlemmer kommer her fra landsdelen.

19 Kommuner hører under Region Midtjylland. 10 af dem ligger her i landsdelen.

Men kun 16 ud af 41 nyvalgte regionsrådsmedlemmer kommer her fra. De sidste 25 bor i de østlige kommuner.

Og det ser endnu mere skævt ud, når man kigger på det magtfulde Forretningsudvalg. Her sidder 15 politikere. Fem af dem kommer fra her fra landsdelen.

Det bekymrer flere Midt- og Vestjyske medlemmer. Et af dem er Marianne Karlsmose, der efter nytår kan kalde sig regionsrådsmedlem.

- Det bliver dejligt at komme med ind og få indflydelse, fortæller hun.

Den indflydelse kan hun især få, fordi hun er en af de femten, der har fået en plads i forretningsudvalget. Hun mener, at det er en skam, at hun kun har fire Midt- og Vestjyske kolleger med sig derind.

- Det kan betyde noget for, hvordan indstillingerne bliver prioriteret. For der skal prioriteres, for ingen kan få alt. Og hvor er det så, at der skal spares henne? For eksempel når administrative besparelser i regionen skal fastlægges, siger hun.

Marianne Karlsmose er blevet valgt til Regionsrådet for Kristendemokraterne.
Marianne Karlsmose er blevet valgt til Regionsrådet for Kristendemokraterne.

Alle partier har en plads

Den geografiske ubalance i forretningsudvalget skyldes blandt andet, at flere små partier, som Marianne Karlsmoses Kristendemokrater nu alle har fået en plads.

- Relativt mange af de meget små partier har fået valgt deres folk i Aarhus. Det betyder, at vi skal være meget opmærksomme på, at den bevægelse af arbejdspladser, som en region altid har, når man laver om på tingene, hele tiden er i balance, siger Carsten Kissmeyer, der også får en plads i Forretningsudvalget.

Regionsrådets kommende formand kommer selv fra Horsens, men han er ikke nervøs for, at den vestligste del af regionen bliver glemt.

- Jeg håber meget, vi alle sammen går efter at få et samlet sundhedstilbud for Region Midtjylland. Det er dagsordenen, og det håber jeg meget, at vi alle sammen vil arbejde for, fortæller Anders Kühnau.

Udover Marianne Karlsmose og Carsten Kissmeyer er det her fra landsdelen Lone Langballe, Dorte West og Conny Jensen, der bliver en del af Forretningsudvalget.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.