Morsø Kommune lukker for besøg på plejecentre

Pårørende kan ikke længere frit besøge ældre på plejecentre i Morsø Kommune.

Mandag aften trådte et nyt besøgsforbud på alle plejehjem i Morsø Kommune og på Morsø Afklaringscenter i kraft. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har givet påbud om at lukke for besøgende på plejecentrene i hele kommunen.

Forbuddet kommer som følge af et højt smittetryk i kommunen med 84 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge. Derudover frygter kommunen, at de ældre borgere bliver smittet med coronavirus, der er muteret i mink.

- Vi har iværksat vores handleplaner og er godt forberedt på at håndtere situationen. Besøgsforbuddet er et nødvendigt tiltag for at beskytte de borgere, som har sværest ved at komme sig, hvis de bliver ramt af coronavirus, siger Ann Lisbeth Martinussen, der er centerchef for Ældre, Sundhed og Rehabilitering i Morsø Kommune, i en pressemeddelelse.

Det er stadig muligt for de ældre at få besøg fra én udvalgt pårørende. Besøgsforbuddet gælder desuden ikke, hvis den ældre er kritisk syg eller døende.

- Vi ved godt, at det kan være svært ikke at have muligheden for frit at besøge ens pårørende. Det er hårdt for alle parter. Vores ledelse tager nu fat i hver eneste beboer og pårørende, og sammen afklarer de hvem, som er undtaget af forbuddet, og som fortsat kan aflægge besøg, siger Ann Lisbeth Martinussen i en pressemeddelelse.

Besøgsforbuddet gælder indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ændrer eller ophæver det.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.