Stolt barnebarn: Mallikas mormor klar med julebog til pressede forældre

Jytte Eybe Holdgaard i Aulum har skrevet en julebog om drillenisser - og gjort barnebarnet Mallika mere end almindeligt stolt.

quoteJeg har givet hende min ærlige mening. Men jeg tror, de fleste vil kunne li’ bogen, for den er rigtig god og rigtig sjov.

Mallika Eybe Holdgaard, barnebarn

11- årige Mallika Eybe Holdgaard fra Aulum er stolt. Stolt af sin mormor. Faktisk så stolt, at hun selv kontaktede TV MIDTVEST for at få sin mormor i fjernsynet.

For Jytte Eybe Holdgaard er ikke blot Mallikas mormor. Hun er også forfatter til en helt ny julebog, der lander hos boghandlerne på fredag.

- Og det synes jeg bare, at alle skal vide, lyder det fra hendes 11-årige barnebarn, Mallika. 

Forfatter på trods

At hendes mormor skulle ende som forfatter var ikke skrevet på forhånd. Jytte Eybe Holdgaard er født med et hørehandicap og lærte derfor først at læse i 5. klasse.

- Og det har været svært for mig at komme ud over grænsen og skulle vise min bog frem. Så jeg sidder med en nervøsitet, selvom andre har læst korrektur på bogen, forklarer forfatteren fra Aulum.

Èn af dem, der har kastet sit kritiske blik på bogen er 11-årige Mallika. Hun har da også fundet et par fejl eller tre, inden bogen blev sendt til trykken.

- Jeg har givet hende min ærlige mening. Men jeg tror, de fleste vil kunne li’ bogen, for den er rigtig god og rigtig sjov, fortæller en stolt Mallika Eybe Holdgaard.

Inspirationen til julebogen ”Drillenissen Julianes mission decembersjov” kommer fra Jytte Eybe Holdgaards 13 børnebørn.
Inspirationen til julebogen ”Drillenissen Julianes mission decembersjov” kommer fra Jytte Eybe Holdgaards 13 børnebørn.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Julehjælp til pressede forældre

Inspirationen til julebogen ”Drillenissen Julianes mission decembersjov” kommer ikke overraskende fra Jytte Eybe Holdgaards 13 børnebørn. Igennem årene har mormor-Jytte nemlig taget aktiv del i børnebørnenes liv – ikke mindst ved juletid, hvor de hver slæbte drillenisser med hjem fra børnehave og skole.

quoteDrillenisser kan jo alt, og ungerne tror på, at de er levende.

Jytte Eybe Holdgaard, forfatter og mormor

- Og så har forældrene ikke altid tid til at få det klaret, men så er jeg gået ind og har hjulpet med at fortælle historierne om, hvad drillenissen har fundet på. Og det tænkte jeg, man kunne skrive en hel bog om, forklarer Jytte Eybe Holdgaard fra sin stue i Aulum.

Og som sagt så gjort. Bogen om drillenissen Juliane skal ses som et slags idekatalog til pressede forældre, der lige om lidt hiver drillenissen op ad ungernes tasker, men slet ikke kan finde overskud eller fantasi til at finde på sjove og hyggelige drillerier. Her kommer mormor Jytte Eybe Holdgaards drillenisse Juliane på banen.

- Drillenisser kan jo alt, og ungerne tror på, at de er levende, siger hun.

Bogen bliver udgivet på fredag af Forlaget Mellemgaard og er foreløbig trykt i 400 eksemplarer.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.