Næssundfærgens fremtid usikker

Tre millioner kroner skal findes, hvis Næssundfærgen skal sejle med turister og lokale til næste år.

Næssundfærgen sejler igen turister og lokale mellem Thy og Mors efter en større reparation, der betød, at færgen stod stille i to uger.

Men samtidig står det klart, at færgen har brug for en helt ny motor, hvis den skal sejle igen til næste år.

Regningen lyder på omkring tre millioner kroner, og Thisted og Morsø Kommune skal nu drøfte på de kommende budgetforhandlinger, om de vil poste flere penge  i færgeforbindelsen.

Underskud hvert år

Hvert år budgetterer Thisted og Morsø kommune i forvejen med et underskud i færgedriften på sammenlagt tre millioner kroner.

Morsø Kommune betaler for to tredjedele af udgifterne. Thisted Kommune er klar til at betale deres andel, hvis Morsø Kommune også siger ja til at beholde færgen.

- Hvis Morsø Kommune siger ja, så siger vi også ja. Vi vil gerne bakke dem op og har et godt samarbejde med Morsø Kommune, siger Kaj Kirk, formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget i Thisted Kommune.

Morsø Kommune vil ikke kommentere på, om de er klar til at poste penge i færgeforbindelsen. De har igen den skrantende færge på dagsordenen som en mulig besparelse i budgettet.

- Hvordan skal det se ud, og hvor hårdt træder vi til nu her for at få økonomien til at hænge sammen fremover. Det er det, der bliver afgørende for, om vi får færgen til at sejle videre, siger Viggo Vangsgaard, næstformand for Teknik- og Miljøudvalget i Morsø Kommune.

Se aftenens indslag om Næssundfærgen

02:05 Luk video