Strid mellem energiselskaber

Jysk Energi mener, at Sinus Energi ulovligt forsøger at kapre selskabets kunder. - Rønnebærerne er sure, lyder svaret fra Sinus.

Der er udbrudt en krig på ord og paragraffer mellem flere af de midt- og vestjyske forsyningsselskaber.

Jysk Energi i Holstebro - det tidligere NOE - beskylder Sinus Energi med adresse i Ikast for at bryde loven og bruge ufine metoder i konkurrencen.

Det er et brev fra Sinus Energi til flere tusinde forbrugere, der har fået Jysk Energi op i det røde felt. I brevet opfordres forbrugerne til at blive el-kunder hos Sinus Energi - men fremgangsmåden er  ifølge Jysk Energi ulovlig.

Jysk Energi har netop i en udbudsrunde vundet retten til at levere el til 100.000 jyske hjem - og selskabet mener, at Sinus Energi nu på ulovlig vis forsøger at vinde nogle af deres tabte kunder tilbage.

- Det er helt malplaceret, og vi mener, at det er klart ulovligt, siger direktøren for Jysk Energi Flemming Poulsen.

Sure rønnebær

Sinus Energi er et fælles selskab stiftet af 18 midt- og vestjyske energiselskaber - blandt andre Struer Forsyning. Her afviser direktør Knud Schousboe konkurrentens angreb.

- Jeg tror, at rønnebærerne er lidt sure, siger Knud Schousboe.

Han mener ikke, at Flemming Poulsen og Jysk Energi har eneret på kunderne.

- Han fortæller, at han har fået tildelt 100.000 kunder, men der er nul kunder i hans portefølje. Han har fået retten til nogle kunder, men der kommer ingen kunder i den nye forsyningspligt, uden at de aktivt skal tage stilling til det, siger Knud Schousboe.

Eksternt link: Se hvad Jysk Energi skriver om sagen på sin hjemmeside:

 

Interview med direktør i Jysk Energi, Flemming Poulsen:

Interview med Flemming Poulsen fra Jysk Energi

 

Interview med direktør i Struer Forsyning, Knud Schousboe:

Knud Schousboe, Struer Forsyning

 

Jysk Energi i Holstebro - det tidligere NOE, beskylder en flok konkurrenter for at bryde loven.Først på ugen vandt Jysk Energi 110.000 nye kunder i en udbudsrunde. Men nu forsøger taberne alligevel at få fingre i el-kunderne: