Stor utilfredshed mod nyt hotel i Vorupør: - Kommunalbestyrelsen bør lytte til os

Tirsdag aften skal det afgøres, om man i Thisted Kommune går videre med byggeprojektet af et nyt havbadehotel i Vorupør. Et projekt, der møder stor modstand fra lokalbefolkningen.

Skal der bygges et nyt, stort hotel i Vorupør ved Vesterhavet, eller skal der ikke? Det skal kommunalbestyrelsen i Thisted tirsdag aften tage stilling til. 

Spørger man de lokale i Vorupør er det ikke en god idé at bygge et hotel med 80 værelser og 32 lejligheder. 

- Det tiltaler ikke os at få et stort betonbyggeri slået op her i Vorupør, lyder det fra lokalbeboer Allan Munk.

Derfor har fem lokale foreninger, herunder borgerforeningen, sendt et brev til Thisted Kommune, hvor de gør det klart, at de ikke ikke ønsker et hotel i vandkanten, tæt på landingsbanen.

Et initiativ, der får opbakning af Allan Munk, der har lavet en Facebook-gruppe "Vorupør imod havbadehotel", som er imod forslaget om at bygge et nyt hotel i Vorupør. Gruppen har i skrivende stund 1100 medlemmer. 

- Kommunalbestyrelsen bør lytte til, at der er så mange mennesker, der ikke ønsker et nyt hotel i Vorupør, siger Allan Munk. 

Unikt sted

Hotelprojektet er en del af en større plan om at udvikle kystbyerne Vorupør og Klitmøller med særlig fokus på at skabe flere overnatningsmuligheder og derved tiltrække flere turister. 

Her mener Allan Munk dog, at den særlige atmosfære ved vandet i Vorupør vil gå tabt med det nye byggeprojekt. 

For den socialdemokratiske borgmester i Thisted, Ulla Vestergaard, er det dog vigtigt, at det nye hotel netop kommer til at ligge tæt ved vandet. 

- Man skal altid lytte på, hvilke bekymringer borgerne har. Men når man er turist andre steder i landet, vil man gerne være et sted, hvor der er noget unikt. Og det netop unikt at bygge et havebadehotel tæt ved vandet.

Trods den lokale modstand, så forventer borgmesteren dog, at der bliver gået videre med projektet. 

Kræver borgerinddragelse

Til fredagens møde vil også det konservative medlem af byrådet Jørgen Munk Andersen sidde med ved bordet. Han synes, projektet lyder spændende, men pointerer dog også, at det er vigtigt at inddrage borgene i beslutningen. 

- Kravet fra min gruppe er borgerinddragelse. Thisted Kommune skal sørge for, at det bliver afviklet et eller flere møder, hvor man som borger får lov til at ytre sig, siger han. 

Allan Munk fra Vorupør har sammen med andre borgere fra Vorupør og Klitmøller tænkt sig at møde op uden for rådhuset for netop at ytre deres utilfredshed.