Rift om sommerhusene: Endnu en rekord i salget af sommerhuse

Alene fredag 29. maj blev der solgt 130 sommerhuse. Det er det største antal på en enkelt dag i hele 2020.

Der blev solgt godt med sommerhuse, samtidig med at foråret gik på hæld. I den sidste uge af maj blev der ifølge tal fra Boligsiden solgt 558 sommerhuse. Det er mere end dobbelt så mange som i den samme uge de seneste fem år, hvor der i gennemsnit blev solgt 215 sommerhuse. Det oplyser Nykredit.

Ugen indeholdt også dagen med det hidtil største salg af sommerhuse i 2020. Det skete fredag 29. maj, hvor der alene blev solgt 130 sommerhuse. Ifølge Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig, der hører under Nykredit, markerede slutningen af maj en god udvikling på sommerhusmarkedet.

- Vi ser stadig flere forhold i markedet der indikerer, at vi er på vej tilbage til niveauerne før coronavirus. Det er godt nyt for boligmarkedet, der udgør en vigtig del af dansk økonomi, siger Peter J. Mattsen i en skriftlig kommentar.

Også rekord for villaer, rækkehuse og fristishuse   

Ud over et rekordhøjt salg af sommerhuse bød fredag 29. maj desuden også på en række andre rekorder. På dagen blev der solgt 256 villaer, 51 rækkehuse og 124 fritidshuse. Det var for alle tre kategorier det hidtil højeste salg på én dag i år, oplyser Nykredit.

Ifølge Peter J. Mattsen kan det meget vel hænge sammen med, at danskerne så småt genoptager de boligplaner, der blev sat på pause i starten af året.

- Mange af de danskere på boligjagt, der holdt igen, da coronavirusset endnu var en ukendt størrelse, er nok så småt vendt tilbage til deres boligjagt. Vi ser en god udvikling på boligmarkedet, som har en selvforstærkende effekt, der understøtter boligmarkedet og hjælper det helt tilbage i god gænge, siger han.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at april, maj og juni er de måneder på året, hvor der historisk set sælges flest sommerhuse.

2:12
Coronakrisen har ikke sat en stopper for salget af sommerhuse i landsdelsens største sommerhus-kommune.
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.