Politiet om flere overtrædelser af afbrændingsforbud: - Det er torskedumt

Afbrændingsforbuddet gælder stadig, men alligevel tænder folk bål og bruger kulgrill i det fri. Fire personer er sigtet for overtrædelse af forbuddet.

Efter at have rykket ud til en god håndfuld sager om overtrædelser af afbrændingsforbuddet tirsdag opfordrer politiet nu til at overholde forbuddet.

quoteDet er torskedumt. Man kan bare kigge på andre lande som Sverige og Grækenland for at se, hvor lidt der skal til, før det går helt galt.

Jens Claumarch, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

- Det er torskedumt. Man kan bare kigge på andre lande som Sverige og Grækenland for at se, hvor lidt der skal til, før det går helt galt, siger Jens Claumarch, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Tirsdag eftermiddag og aften blev afbrændingsforbuddet overtrådt flere steder i landsdelen.

I Silkeborg Kommune blev der tændt op i en kulgrill, og en familie havde tændt bål på en bålplads i Grauballe ved Silkeborg. I sidstnævnte episode havde de sprøjtet vand omkring bålet først, men det er altså stadig en overtrædelse af afbrændingsforbuddet og brandfarligt ifølge politiet.

 

Hvad er et afbrændingsforbud?

I Nykøbing på Mors grillede en familie, og da de var færdige, smed de de brugte grillkul i en skraldespand, som der efterfølgende gik ild i.

I Hvide Sande blev der brugt en gasgrill på en mark, og det er altså også en overtrædelse af afbrændingsforbuddet, for det skal være på fast underlag.

I alle sager har politiet udstukket en sigtelse og bøde på 5000 kroner.

- Vi handler på det hele og bruger mange ressourcer på det. Afbrændingsforbuddet gælder, ind til man får andet at vide, og det kommer det til et stykke tid endnu, også selv om det kommer til at regne et par dage i træk.

Det må du ikke

Politiet i Thisted mener, at mange turister ikke ved, at der er afbrændingsforbud i Danmark.