Nye DF´ere går under radaren

Karina Due har været på Folketingets talerstol 10 gange på et år - Lise Bech ni gange.

De to midt- og vestjyske medlemmer af Dansk Folkeparti, der for et år siden blev nyvalgt til Folketinget, har ikke ligefrem overrendt tingets talerstol.

Karina Due, der er valgt i Vestjyllands Storkreds, har været på talerstolen 10 gange, mens Lise Bech, der er valgt i Nordjylland, har talt til tinget ni gange.

Til sammenligning har den konservative formand Søren Pape Poulsen, der også er nyvalgt, talt til tinget 44 gange, og Alternativets René Gade 57 gange.

Lise Bech mener, at det lave antal kan skyldes, at Dansk Folkeparti ved valget sidste år var det parti, der fik flest nye medlemmer på tinge.

- Muligvis har man også fra ledelsens side lige skullet se, hvad vi er for nogen. Vi er jo relativt ukendte mange af os, siger hun. 

Se indslag om de nye DF´ere her.

TV 2s politiske redaktør Anders Langballe forklarer, at Dansk Folkeparti er kendt for, at de nye skal gøre sig fortjent til at komme frem i rækkerne. 

- Dansk Folkeparti er et mere topstyret parti end for eksempel Venstre og Socialdemokratiet. Så man kan ikke bare sådan komme til i Dansk Folkeparti - det er min oplevelse, at ledelsen er inde over flere forhandlinger og er længere inde i detaljerne end i nogle af de andre store partier, siger han.

Både Karina Due og Lise Bech understreger, at det lave antal taler bestemt ikke er udtryk for, at de ikke har noget at lave.

- Der foregår jo mange ting, der ikke kommer i medierne eller sker på talerstolen, siger Lise Bech.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.