Ny trend: Piger vil også kigge på fugle

Historisk set har det mest været mænd, der har interesseret sig for at kigge på fugle. Men nu er kvinderne også begyndt at finde kikkerten frem.

Susanne Primdahl og Lærke Haffgaard er et par af de kvinder, der interesserer sig for at tage ud i naturen og kigge på fugle. Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Bevæbnet med teleskop og kamera med et enormt stort objektiv er 61-årige Susanne Primdahl og 18-årige Lærke Haffgaard på vej på jagt.

Læs også Sjældne fugle trækker ornitologer fra hele landet til Herning

De er nemlig to af de kvinder, der er med til at vende statistikken i Dansk Ornitologisk Forening. Her er 70 procent af de 15.000 medlemmer hankøn, men den dominans er ved at blive ændret.

- Jeg har en fornemmelse af, at kvindelige fuglekiggere er mere sociale og synes, det er hyggeligt at komme flere afsted, siger Susanne Primdahl.

Hun er i dag taget ud for at kigge på fugle sammen med Lærke Haffgaard.

04:13

Se her, hvilke fugle Lærke Haffgaard og Susanne Primdahl fandt på deres tur sammen. Video: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Luk video

Har set over halvdelen af alle fugle

Lærke Haffgaard er afsted for at kigge efter fugle mindst en gang hver uge og har i sin jagt på fugle set 230 ud af de omkring 360 forskellige fuglearter, vi har i Danmark.

Det kan være svært at lokke ens forældre med på en mange hundrede kilometers køretur for at finde en fugl, man brænder for at se.

Lærke Haffgaard

Hun har lige fået kørekort, så nu er der ingen begrænsninger for at fuglejagten kan foregå i hele landet.

- Det kan være svært at lokke ens forældre med på en mange hundrede kilometers køretur for at finde en fugl, man brænder for at se, siger den 18-årige fuglekigger.

Fugle fylder hverdagen

Lige nu går Lærke Haffgaard på gymnasiet, men hun drømmer om, at fuglene kan blive en endnu større del af hendes hverdag. Hun vil gerne være biolog.

- Jeg har altid været interesseret i dyr. Jeg opdagede, at min mor fodrede fugle på foderbrættet, og jeg fandt hurtigt ud af, at der kommer virkelig mange arter bare på foderbrættet. Og så begyndte jeg at nørde lidt i, hvordan man kan se forskel på dem, husker Lærke Haffgaard

Susanne Primdahl bruger allerede meget af sin hverdag på fuglene. Hun er gået på efterløn og har lige fået licens til at ringmærke fugle. Det er der kun 200, der må i Danmark, og kun 36 af dem er kvinder. 

Lærke Haffgaard har både teleskop og kamera med, når hun er rundt i landet for at kigge på fugle. Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST