Ny topchef i Grundfos fylder 50: Men den største fødselsdagsgave blev givet for 14 måneder siden

For 14 måneder siden blev Poul Due Jensen ny koncernchef for Grundfos. Tidligere har både far og farfar sidde på netop den pind. Torsdag passerede chefen en stor milepæl, og det blev fejret med reception.

Torsdag fyldte Poul Due Jensen 50 år, men ikke nogen af torsdagens gaver kommer til at overgå dét, han fik overbragt for 14 måneder siden, da han overtog stillingen som koncernchef for Grundfos i Bjerringbro. 

Ved den lejlighed fik han et ur, som har tilhørt både hans far og farfar, som også har siddet på den øverste post i virksomheden. 

- Det minder mig meget om fundamentet i Grundfos, men også det ansvar, der medfølger. Det er jo ikke et pres på den måde, men det minder mig om, at jeg har taget et ansvar, som jeg skal præstere i, siger Poul Due Jensen. 

Poul Due Jensen deler navn med sin farfar, grundlæggeren af Grundfos, der stiftede pumpevirksomheden i Bjerringbro i 1945, og derfor er det nærliggende at tro, at det må være en smule mærkeligt at hedde det samme som grundlæggeren. 

- Det er  noget særligt. Vi har jo heddet enten Niels eller Poul hele vejen ned - og så må min søn jo finde ud af, hvad han helst vil hedde. 

Poul Due Jensen mener dog ikke, at stillingen som topchef er noget, man er født ind i - heller ikke selvom man hedder Poul Due Jensen. 

- Jeg har engageret mig meget i Grundfos, arbejdet hårdt og er valgt ud fra de kvalifikationer, jeg har. Selvfølgelig er der noget, der hedder arv og pligt, men det her er ikke en pligt for mig. Det er noget, jeg brænder for. 

Poul Due Jensen sammen med konen Anette og sønnen Niels Victor.
Poul Due Jensen sammen med konen Anette og sønnen Niels Victor.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

Stolte forældre

Torsdag var så en ganske særlig dag for den halv-nye koncernchef. Dåbsattest fortæller ham nemlig, at det er halvtreds år siden, han kom til verden. Noget der naturligvis skulle fejres med fødselsdagsreception, hvor både mor og var deltog.  

Som en lille ekstra fødselsdagsgave blev der sendt rosende ord fra forældrene videre til sønnike.

- Jeg synes, han klarer det rigtig godt, og jeg vil gerne føje til, at det ikke er min skyld, at Poul har endt med at få en toppost. Det har han selv arbejdet sig til, siger faderen Niels Due Jensen. 

- Jeg er meget stolt. Det er svært at sætte ord på og svært egentlig at forstå, hvor kæmpestort et ansvar, han bærer på sine skuldre. Det er virkelig alvorligt - men han bærer det fint, siger moderen Minna Due Jensen. 

Der er da heller ingen tvivl om, at fødselaren føler sig rigtig godt tilpas i rollen som topchef for Grundfos. 

- Jeg er rigtig glad og stolt, hver gang jeg kører på arbejde og tænker 'hold da op - det er mig, der er CEO for den her fantastiske virksomhed. 

Derfor er det næppe sandsynligt, at Poul Due Jensen vil blive CEO i en anden virksomhed end Grundfos. 

- Jeg trives rigtig godt i Grundfos og vil nok altid være en del af virksomheden - om det er som CEO, via bestyrelsesposter eller andet engagement, afslutter Poul Due Jensen. 

Poul Due Jensen i det blåternede jakkesæt byder faderen, Niels Due Jensen, velkommen til fødselsdagsreception. Til venstre i den blå jakke ses moderen, Minna Due Jensen.
Poul Due Jensen i det blåternede jakkesæt byder faderen, Niels Due Jensen, velkommen til fødselsdagsreception. Til venstre i den blå jakke ses moderen, Minna Due Jensen.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST